Osijek
PROPUH I HLADNOĆA

Došao sam u KBC zbog neuroloških problema, a otići ću s upalom pluća!?
Objavljeno 13. listopada, 2015.

Radovi na novom objektu Neurologije, onom u hodniku između Ginekologije i Pedijatrije, trebali bi biti gotovi do kraja 2015. godine. No, u nastojanju da se projekt koji je financirala američka vojska dovrši na vrijeme, a KBC Osijek dobije dugo očekivani novi prostor za Kliniku za neurologiju, nadležni su, čini se, previdjeli ponešto. Na to nas je, naime, jučer upozorio čitatelj koji je bio na pregledu kod neurologa.

Kaže, u prizemlju Pedijatrije, lijevo od ulaza, nalaze se neurološke ambulante. Zbog radova koje smo spomenuli na početku teksta, čekaonice ispred ambulatnti ostale su bez vanjskih stakala koja su zamijenjena najlonom. Kako je riječ o neotpornom materijalu, taj je najlon pukao na nekoliko mjesta.

- U čekaonici je hladno, čak i kad sjediš u zimskoj jakni, propuh vuče na sve strane, studen ulazi. Čini mi se, došao sam u KBC zbog neuroloških problema, a otići ću s upalom pluća!? Sjedim od jutra i ne mogu opisati koliko sam se smrznuo! U ovoj “vili promaji” ni radijatori ne pomažu, a o higijeni prostora da i ne govorim. Mislim da bi netko trebao povesti računa o tome - istaknuo je čitatelj, koji je za potvrdu svojih riječi poslao nekoliko fotografija koje je snimio mobitelom. Višesatno smrzavanje, smatra, zacijelo će ostaviti traga ne samo na njegovu, nego i zdravlju ostalih pacijenata koji su mu pravili društvo u čekaonici.

- Obilazio sam taj prostor prije desetak dana i sve je bilo u redu. Ipak, sada je, priznajem, mnogo hladnije vrijeme i vaš je čitatelj u pravu kada kaže da se nešto mora poduzeti. Istodobno, neurološka ambulanta mora biti lako dostupna jer se mnogi neurološki pacijenti ne bi mogli popeti na više katove, a isto tako ni na Ginekologiju jer je ondje prostor već komprimiran. Radovi će biti gotovi u bliskoj budućnosti, ali ovaj problem na koji je upozorio vaš čitatelj svakako ćemo promptno riješiti - poručio je prof. dr. sc. Sven Kurbel, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek. M. Mihelić

Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike