Osijek
DOKKICA: POČELI UPISI U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Edukateka, Lutkarska družina, Re-kre-a(k)cija...
Objavljeno 13. listopada, 2015.

U okviru programa DOKKICA – moja podrška, koji se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Osijeka, DOKKICA nudi organizirane aktivnosti za djecu osnovnoškolske dobi. Sva zainteresirana djeca, odnosno roditelji, mogu upisati dijete osobnim dolaskom na Sjenjak 133 (robna kuća), uz prethodnu najavu na broj telefona 782 454.

Djeca mogu izabrati nekoliko ponuđenih aktivnosti. Pomoć u učenju namijenjena je djeci s poteškoćama u učenju i svladavanju školskog gradiva, odvija se svakodnevno prema dogovoru i rasporedu. Program podrške djeci Reci mi što te muči namijenjen je djeci koja imaju stresne situacije u školi ili obitelji, a mogu dobiti savjete o uspješnom učenju, organiziranju slobodnoga vremena i slično.

Lutkarska družina “Pinokio” namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda koja žele izrađivati lutke i pripremati lutkarske predstave, a održavat će se utorkom i četvrtkom od 16.30 do 18 sati. Edukateka nudi mogućnost stjecanja novih znanja u kojoj će djeca moći zajedno kreirati sadržaje, istraživati zanimljive teme, gledati edukativne filmove i upoznavati zanimljive goste radi stjecanja novih znanja i vještina. Održavat će se jednom tjedno.

Kreativna radionica nudi pak mogućnost izrade različitih ukrasnih predmeta radi razvoja kreativnosti i stvaralaštva. Sportske i rekreacijske igre RE-KRE-A(K)CIJA omogućuju sudjelovanje u raznim sportskim igrama radi razvoja koordinacije, motorike i tjelesnih aktivnosti, a održavat će se tri puta tjedno.

- Dječji boravak je usluga kojom želimo omogućiti djeci u dobi od šest do 12 godina, čiji roditelji rade ili nemaju primjerenu podršku, boravak u Dječjoj kući nakon škole. U sklopu boravka djeca imaju mogućnost pisanja domaće zadaće, igranja društvenih igara, korištenja male knjižnice, čitanja edukativnih časopisa, slušanja glazbe, crtanja, izrađivanja rukotvorina, gledanja edukativnih filmova te korištenja ostale didaktičke opreme i rekvizita za igru. Održavat će se svakodnevno od 13 do 16 sati, doznajemo od Ines Perić iz Dječje osječke kreativne kućice. (I.R.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike