Osijek
BEKETINČANI NAPOKON DOČEKALI INVESTICIJU VRIJEDNU 2,718.384 KUNE

Počinje gradnja vodovoda u Beketincima
Objavljeno 13. listopada, 2015.

Mještani Beketinaca, naselja u sklopu Općine Čepin, konačno će dobiti vodoospkrbnu mrežu. Naime, počinju dugo očekivani radovi, a općinski načelnik Dražen Tonkovac potpisao je ugovor s Hrvatskim vodama i tvrtkom Vodovod Osijek o početku radova na gradnji vodoopskrbnog sustava naselja Beketinci.

- Radovi počinju ovih dana, a očekivani završetak predviđa se za kraj 2016. godine. Ukupna investicija koja je planirana odraditi u vodoopskrbu iznosi 2.718.384 kuna; iz pretpristupnih fondova EU (aplicirali smo projekt još 2013. godine) sufinancira se nepovratnim sredstvima 74,79 posto investicije, a u nacionalnoj komponenti općina Čepin sudjeluje s 91.352 kuna vlastitih sredstava, što je 3,12 posto. Završetkom ove investicije sva naselja u općini Čepin bit će opskrbljena zdravstveno ispravnom pitkom vodom, a ovaj projekt pokazuje kako se mogu privući značajna sredstva za dobre i svrhovite projekte iz drugih izvora na čemu će općinska uprava i dalje uporno ustrajati kako bi osigurala kvalitetne životne uvjete na cijelom svom području, posebice u pojedinim ulicama koje trenutno u Čepinu nemaju do kraja razvedenu vodovodnu mrežu - navodi Tonkovac.

Dodaje kako će se u izgradnju nove mreže u naselju Čepin krenuti sljedeće godine te će se projekti financirati iz prikupljenih razvojnih sredstava te uz već odobrenu pomoć Hrvatskih voda. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike