Crna kronika
ZAUSTAVLJENI S DROGOM U BLIZINI ALJMAŠA

U automobilu prevozili 9,5 kilograma marihuane
Objavljeno 9. listopada, 2015.

ALJMAŠ - Zbog pokušaja šverca devet i pol kilograma marihuane policija je uhitila dva muškarca, u dobi od 28 i 29 godina. Droga je pronađena u automobilu u kojem su zatečeni. Kako stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva Osijek, automobil u kojem su se nalazila dva osumnjičena muškarca zaustavljen je u ponedjeljak u blizini Aljmaša. U automobilu je pronađeno devet paketa marihuane u kojima se nalazilo ukupno devet i pol kilograma marihuane. Vozač i suvozač su uhićeni i odvezeni u Osijek.

Nakon što su policijski inspektori obavili prvi razgovor, gdje su ih osumnjičili da su zajedno i prema ranijem dogovoru prevozili marihuanu radi daljnje prodaje, uhićeni muškarci su ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Potom je spis predan sucu istrage, a odvjetništvo je zatražilo da se protiv obojice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela.

Detalji istrage nisu poznati, pa tako ni informacija gdje je dvojac nabavio marihuanu te na kojem su je području trebali dilati. Uhićeni su u blizini tzv. balkanske rute, poznatog švercerskog lanca gdje se s Kosova, Makedonije i Turske švercaju marihuana i druge droge na zapad. Istraga će pokazati je li riječ o kuririma, odnosno osobama koje samo prevoze drogu, ili, pak, o krajnjim dilerima.

Protiv oba muškarca odvjetništvo je zatražilo istražni zatvor

Najčitanije iz rubrike