Crna kronika
SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Više osoba, među kojima su i djeca od 2 i 13 godina, ozlijeđeno je u sedam prometnih nesreća koje su se dogodile u utorak i srijedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ukupno je bilo 15 prometnih nesreće, od kojih je u osam nastala materijalna šteta. U Vođincima u utorak oko 7 sati 55-godišnji vozač automobila pri uključivanju u promet nije propustio sva vozila zbog čega je došlo do udara u njegovo vozilo prednjim dijelom osobnog automobila kojim je upravljao 24-godišnji vozač. U sudaru je 24-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Istoga dana oko 15.15 na županijskoj cesti broj 4172, između Privlake i Otoka, 24-godišnji vozač automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika (mokar i sklizak) i gustoći prometa (nailazak na sporije vozilo), te je u izbjegavanju naleta na vozilo ispred sebe sletio s kolnika u odvodni kanal, pri čemu su 22-godišnja i 2-godišnja putnica zadobile lake ozljede.

U Vinkovcima u utorak oko 15.20 zbog nedržanja razmaka 18-godišnji je vozač teretnog vozila udario u automobil kojim je ispred njega upravljao 50-godišnjak, i koji je u sudaru lakše ozlijeđen. U utorak oko 16.30 na cesti između Mirkovaca i Starih Jankovaca 20-godišnji vozač automobila zbog neprilagođene brzine, s izlaskom iz zavoja, prelazi na lijevi prometni trak i udara u automobil koji je naišao iz suprotnog smjera, u kojem je 24-godišnja putnica zadobila lake ozljede.

U srijedu oko 2 sata 41-godišnji vozač automobila kretao se iz smjera Ivankova prema raskrižju državnih cesta broj 46 i 518, ali zbog neprilagođene brzine nastavlja kretanje ravno kroz raskrižje, udara u zaštitnu ogradu, probija ju i slijeće s kolnika niz zelenu površinu, pri čemu je teško ozlijeđen. Istoga dana oko 10.15 u Ivankovu se 13-godišnje dijete uključilo u promet na kolniku prelazeći obilježeni pješački prijelaz biciklom, kada je došlo do udara u bicikl i tijelo prednjim dijelom automobila kojim je upravljao 78-godišnji vozač. Dijete je, srećom, lakše ozlijeđeno. U Mirkovcima u srijedu oko ponoći 52-godišnja vozačica automobila pod utjecajem alkohola od 1,62 promila u raskrižju je oduzela prednost prolaska 48-godišnjem vozaču automobila, pri čemu je on zadobio lake ozljede.

Najviša koncentracija, 1,97 promila, izmjerena je 27-godišnjem vozaču automobila u Vinkovcima, a ukupno su tri vozača smještena u posebne prostorije policijskih postaja na triježnjenje. Stacionarne kamere zabilježile su deset prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na "četiri ubojice u prometu" zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prebrze vožnje, nevezanja pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

- Preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (svitanje i sumrak), stanju kolnika (mokar, sklizak) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti - biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe) - poručuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike