Autoglas
SOFTVER ZA OPTIMIZIRANJE DUŠIKOVIH OKSIDA

Besplatan servis za čak 26.457 VW vozila u Hrvatskoj
Objavljeno 7. listopada, 2015.

Njemački automobilski koncern Volkswagen (VW) najavio je da će u Hrvatskoj besplatnim servisom radi uklanjanja nepravilnosti pri korištenju softvera za optimiziranje dušikovih oksida biti obuhvaćeno 26.457 vozila.

Internom provjerom utvrđeno je da će od ukupno 11 milijuna Volkswagenovih vozila diljem svijeta servisnom mjerom u Hrvatskoj biti obuhvaćeno ukupno 26.457 vozila. Od toga se na VW-ova osobna vozila (Golf, Passat...) odnosi 14.230, na gospodarska 2564 vozila, na marku Audi 2517 vozila, Seat 836 vozila te Škoda 6310 vozila.

U priopćenju se navodi da se intenzivno radi na razjašnjenju nepravilnosti koje su prouzročene korištenim softverom za optimiziranje dušikovih oksida (NOx) kod dizelskih motora te užurbano radi na mjerama za poboljšanje emisije ispušnih plinova pogođenih dizelskih vozila, kako bi se nadležnim tijelima već ovog mjeseca prezentiralo rješenja.

- Duboko žalimo što su ovi događaji s emisijom ispušnih plinova kod dizelskih vozila poljuljali povjerenje naših kupaca i jamčimo da ćemo učiniti sve da ponovno i u cijelosti zadobijemo njihovo povjerenje - stoji u priopćenju koje potpisuju članovi Uprave Porsche Croatia, Franz Lohniger i Ivo Ivančević, te Vicko Ljuban, direktor postprodaje. Navodi se i da sva nova vozila EU6 iz Volkswagen koncerna koja se trenutno nalaze u ponudi u Europskoj uniji nisu pogođena ovom problematikom i ispunjavaju zakonske zahtjeve i ekološke standarde. Isključivo su vozila s dizelskim motorom tipa EA 189 EU5, s 3 i 4 cilindra, zapremnine 1,2 litre, 1,6 litara i 2 litre pogođena softverom koji optimizira dušikove okside (NOx) prilikom ispitivanja (NEFZ).

Troškove servisa snosit će koncern, a za kupce će biti potpuno besplatan.M.Bugarić

VOZILA SU SIGURNA

Iz VW-a uvjeravaju kupce da mogu biti potpuno sigurni da navedena problematika ni na koji način ne utječe na sigurnost i mobilnost njihova vozila. Sva su vozila, stoji u priopćenju, tehnički sigurna i spremna za daljnje korištenje bez ikakvih ograničenja.

USKORO I PRETRAŽIVAČ

Od jučer se na internetskim stranicama marki koje Porsche Croatia d.o.o. zastupa (www. volkswagen.hr, www.audi.hr, www.seat.hr, www.skoda.hr) mogu naći aktualne informacije o ovoj problematici. Uskoro će biti raspoloživ i pretraživač preko kojeg će vlasnici i korisnici vozila moći (na osnovi broja šasije vozila) provjeriti je li njihov automobil pogođen ili nije.

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce