Regija

Hrvatski orači 20. i 25. na Svjetskom prvenstvu
Objavljeno 7. listopada, 2015.

SLATINA – Na Svjetskom prvenstvu u oranju, održanom u Danskoj, Hrvatsku su predstavljali Milenko Hrgović iz Vaške, u općini Sopje, u konkurenciji oranja plugom premetnjakom i Tomislav Kuharić iz Lobora u Krapinsko-zagorskoj županiji u konkurenciji oranja plugom ravnjakom. Oni su postali prvaci Hrvatske na 12. državnom natjecanju u oranju održanom prošle godine u Požegi.

Na Svjetskom natjecanju u Danskoj Kuharić je osvojio 20. mjesto, a Hrgović se plasirao na 25. mjesto. Natjecanje su organizirale Svjetska oračka organizacija i Organizacija mladih poljoprivrednika Danske. Vođa hrvatske ekipe bio je predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, a trener naše reprezentacije i sudac na natjecanju bio je Siniša Hrgović.

Najuspješniji na ovogodišnjem Svjetskom natjecanju u oranju bili su predstavnici Irske koji su osvojili prvo mjesto u kategoriji ravnjaka i drugo mjesto u kategoriji premetnjaka. Svjetsko prvenstvo u oranju 2016. godine održava se u Engleskoj, a Hrvatska će sljedeći put biti domaćin te značajne manifestacije 2030. godine. (P.Ž.)

Najčitanije iz rubrike