Osijek
IZLOŽBA U ŠKOLI PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Pavao i Filip za plakate o temi svemira osvojili 2. i 3. mjesto na svijetu
Objavljeno 6. listopada, 2015.

U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna ponosni su na svoje učenike koji su prošle godine sudjelovali na natječaju World Space Week (WSW) Asocijacije, a posebno na dvojicu.

Oni su Filip Ljulj, sada učenik četvrtog razreda, koji je na natječaju WSW Asocijacije osvojio treće, i Pavao Sablić, prošlogodišnji maturant, osvajač drugog mjesta. Njima u čast jučer je u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna otvorena izložba učeničkih radova u povodu Svjetskog tjedna svemira (World Space Week), međunarodne manifestacije, koja se od 4. do 10. listopada obilježava diljem svijeta.

- Naši učenici sudjeluju na brojnim natječajima, prijavljujući se putem interneta. Na ovom natječaju sudjelovalo je deset naših učenika, pod mentorstvom profesora Dražena Brkića, Tamare Meščić i Josipa Kaniže. Njihove radove predstavljamo na ovoj izložbi. Osobito smo ponosni na dvojicu naših učenika koji su dobili nagrade na svjetskoj razini i na tome što je Svjetska svemirska organizacija prepoznala naše učenike kao kvalitetne - rekla je ravnateljica Ina Marić.

Nagrađeni Filip i Pavao, primili su jučer i priznanja WSW-a, koja im je uručio Goran Nikolašević, nacionalni koordinator World Space Week Asocijacije. Nikolašević je istaknuo da je sada prvi put u sklopu Svjetskog tjedna svemira organiziran natječaj za plakat, tema je bila Istraživanje udaljenih svjetova, a naši su učenici ostvarili izvrstan uspjeh, drugo i treće mjesto u svijetu. Pozvao je učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna da se prijave na novi natječaj pod nazivom Odisej.

Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima čestitao je zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš, ističući da tako pronose glas Osijeka u svijetu. U ime mentora zahvalio je Josip Kaniža, dok su Filip i Pavao rekli da im nagrada mnogo znači te da je ovaj odličan uspjeh i za njih bio iznenađujući. Ova zanimljiva izložba bit će otvorena na još dvije lokacije u gradu, u Domu tehnike i u OŠ Ljudevita Gaja.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike