Osijek
UDRUGA “IZVOR” OBILJEŽILA DAN STARIJIH

Volonterke posjetile teže pokretne starije osobe
Objavljeno 6. listopada, 2015.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba volonterke Ženske udruge “Izvor” posjetile su teže pokretne starije osobe u Tenji, uz prigodne darove, donacije OPG Cerenko iz Tenje, te uz podršku Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga i donacije Udruge za rad s mladima Breza.

- S članicama i članovima Udruge umirovljenika - podružnice Tenja Međunarodni dan starijih osoba obilježen je 2. listopada u prostorijama Mjesnog odbora Tenja, tijekom njihova redovitog sastanka u 10 sati. S umirovljenicama i umirovljenicima iz Klise i Sarvaša sastat ćemo se 6. listopada, s početkom u 9 sati u Klisi te u 11 sati u Sarvašu, u prostorijama Mjesnog odbora - kaže Mirjana Herceg iz “Izvora”.

Cilj je susreta razmjena iskustava o stanju i potrebama u skrbi o osobama treće životne dobi u zajednici, kao i senzibilizacija javnosti radi mogućeg doprinosa poboljšanju međusobnih odnosa i kvalitete života te skupine stanovništva. Aktivnosti udruge “Izvor” provode se u okviru projekta “Razvoj usluga podrške za život u zajednici”, koji financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih, a u partnerstvu s Gradom Osijekom i suradnji s Osječkim vijećem za razvoj socijalnih usluga. (I.R.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike