Regija
VINKOVČANKA RAZVESELILA 80-GODIŠNJAKA

Djelatnica Tiska vratila mu izgubljenu kuvertu s tisuću eura i kunama
Objavljeno 3. listopada, 2015.

U moru loših vijesti jedna lijepa dolazi iz Vinkovaca, koja je još jednom potvrdila da nije sve tako sivo, da ima i onih koje vraćaju osmijeh na lice i bude nadu u bolju budućnost.

Vinkovčanka Senja Majnović, rodom iz Starih Jankovaca, ostavila je bez riječi 80-godišnjeg Iliju Mijića iz Vinkovaca, koji je na kiosku Tiska u Vinkovcima ostavio kuvertu s tisuću eura.

- Došao sam na kiosk Tiska platiti račun za dimnjačara, izvadio sam novac iz kuverte, u kojoj su bile kune i tisuću eura. Kad sam platio račun, novac sam vratio u kuvertu, no umjesto u svoju torbu odložio sam je među novine i otišao. Odjednom mi je počeo zvoniti mobitel a s druge strane se javio ženski glas koji je pitao jesam li ja Ilija Mijić i jesam li ostavio nešto vrijedno na kiosku kad sam plaćao račun. “Nemojte se sekirati, dođite odmah natrag”, rekao je ženski glas.

- Odmah me znoj oblio, jer je to bila velika količina novca. Sjeo sam u auto i vratio se na kiosk te mi je žena dala kuvertu u kojoj je bilo tisuću eura. Želio sam je nagraditi, no nije željela uzeti ništa. Ovom prilikom želim još jednom zahvaliti gospođi na toj lijepoj gesti, jer mi je zamalo srce stalo kad sam vidio da sam izgubio kuvertu s tisuću eura i nešto kuna. Žena vrijedi zlata - pričao je pod puno emocija Ilija Mijić iz Vinkovaca.

- Kad sam vidjela kuvertu, prvo sam se smrzla od straha - da nije netko prije mene vidio, tko zna bi li rekao, jer ima situacija da netko vidi i uzme. Čitala sam neke novine i pošla ih vratiti u doljnji dio pulta. Sva sreća i Bog da se tako dogodilo, da sam išla vratiti novine i da sam našla tu kuvertu. Nisam ni gledala u kuvertu koliko ima, nego sam odmah pokušala naći vlasnika. Izišla sam iz kioska, međutim nisam ga više našla. Kako je u drugoj kuverti ostala uplatnica, vidjela sam ime i prezime. U tom trenutku naišla je jedna gospođa, imala je internet na mobitelu, pa sam uspjela doći do broja telefona vlasnika kuverte te sam ga nazvala, a on se vratio po novac. Što reći, ni jednog trenutka nisam pomislila zadržati novac, nego što prije naći vlasnika - rekla je Senja Majnović.

Mario KOKAJ

Hvalevrijedan potez Senje Majnović pokazao je kako u Vinkovcima žive ljudi velika srca koji su spremni pomoći u nevolji

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike