Regija
U ORGANIZACIJI KLUBA SOVA IZ ŠEĆERANE

Održan četvrti Surduk trek Baranja
Objavljeno 30. kolovoza, 2015.

POPOVAC - Članovi Orijentacijskog kluba Sova iz Šećerane organizirali su IV. međunarodni treking i utrku brdskim biciklima Surduk trek Baranja. Start četvrtog baranjskog Surduk treka bio je u središtu Popovca, a cilj kod popovačkog svetišta Marije Lurdske. Pozivu organizatora odazvalo se stotinjak natjecatelja.

- Zadovoljan sam odzivom, posebice činjenicom što dolaze oni koji su sudjelovali u svim dosadašnjim trekingima, ali i time što se, prvi put, okupio i lijep broj Baranjaca - rekao nam je Nikola Pajčin, predsjednik OK Sova, istaknuvši kako je cilj utrke promocija Baranje na lijep i nadasve koristan način, trčanjem, hodanjem ili bicikliranjem. Staze su vodile gotovo cijelom Banskom kosom, pa su sudionici mogli vidjeti popovački rudnik bazalta, brojne male sakralne objekte, sela, vinograde, šume, voćnjake..., mjesta do kojih se ne može doći automobilom.

Trkače i bicikliste ugostili su članovi triju baranjskih OPG-ova Šarić, Dobrovac i Jakovljević, koji su ponudili okrjepu i predstavili asortiman. Na stazama, dugim od 11 do 70 kilometara, ovisno o vrsti utrke, čekale su ih brojne kontrolne točke, ucrtane u topografskoj karti, na kojima su bili dužni ovjeriti svoj dolazak. Pronalazak kontrolne točke ovjeravao se s pomoću SI čipa. No, cilj organizatorima, ali i velikom broju sudionika, uopće nije bio postizanje vrhunskih rezultata, nego aktivno druženje i upoznavanje s krajolikom.

POBJEDNICI

Teofil Arvaj (trekking jogging 24), Dorina Crnčan (trekking jogging), Slaven Kožić (trekking light 23), Neža Jurjavčič (trekking light 10), Damir Kligl (trekking ultra 9), Mirjana Paureta (MTB-O light 1), Srđan Brnović (MTB-O light 1) i Krešimir Kovač (MTB-O ultra 8)

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike