Regija
SVEČANO OTVOREN 8. VUKOVARSKI ETNO SAJAM

Tradicijski proizvodi
u Radničkom domu
Objavljeno 26. kolovoza, 2015.

VUKOVAR – U prostoru Radničkog doma, u središtu Vukovara, otvoren je 8. Vukovarski etno sajam – izložbeno-prodajni sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta, hrane i pića... Sajam traje do 29. kolovoza, a otvorio ga je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

– Iznimno mi je drago što su priliku izložiti svoje proizvode dobila čak 33 izlagača, koja nisu samo iz Vukovara, nego iz cijele Vukovarsko-srijemske i susjednih županija, što je i pokazatelj kako se sajam iz godine u godinu širi svojom ponudom. Također, ove smo godine odlučili Etno sajam uskladiti s Vukovar film festivalom, kako bi još više dobio na posjećenosti, ali i proširio svoju ponudu prilagođenim suvenirima. Drago mi je što smo uspjeli u nastojanjima kulturnog i društvenog oživljavanja grada krajem ljeta – istaknuo je Penava.

Na sajmu će posjetitelji moći razgledati i kupiti med i proizvode od meda, vina, rakije, voćne likere, kulen i druge suhomesnate proizvode, suvenire, rukotvorine, poput zlatoveza, nošnji i nakita, domaće prirodne sapune, ljekovito bilje, slike, igračke, proizvode za kućanstvo od drva... Sajam je svakodnevno otvoren od 8 do 20 sati, za glazbeni dio programa brine se TS Allegro, a svaki dan između 11 i 13 sati prikaz je tradicijskih zanata – izrada medenjaka, izrada suvenira, tkanje, radionica izrade sapuna, keramika. Organizatori sajma su Grad Vukovar i Turistička zajednica Grada Vukovara.S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike