Osijek
SEA AIR LETOVI ZA NJEMAČKU KRENULI, NAJAVLJENO I NOVO ODREDIŠTE

Od 31. kolovoza svaki
dan avion za Mostar
Objavljeno 25. kolovoza, 2015.

- Ovo je, naravno, tek početak. Dug je put pred nama. Mi smo mala aviokompanija koja tek počinje sa svojim letovima. Ne želimo nikakav instant-uspjeh nego sigurno i polako do što većeg broja letova. Svaki početak je težak, i naš je bio, ali uspjeli smo i prvi let je iza nas, ovako su priopćenjem iz tvrtke Sea Air popratili prvi zrakoplovni let na povratnoj liniji Osijek - Frankfurt. Let je to koji je od travnja odgađan nekoliko puta, svaki put pravdan je tehničkim razlozima.

Zbog toga su iz osječke Zračne luke bili spremni otkazati suradnju.

Naposljetku u nedjelju je poletio prvi let prema Frankfurtu, a prema za sada poznatim podatcima letjet će se ponovno u subotu (29. kolovoza) te potom idućeg tjedna u utorak i petak (1. i 4. rujna).

U Zračnoj luci se nadalje pozivaju na najavu Nanda Kosa, direktora Sea Aira, kako za sada planiraju organizirati dva leta tjedno za Frankfurt, dok će putnici za Stuttgart imati besplatan prijevoz Inter City vlakom od zračne luke u Frankfurtu do središta Stuttgarta. Za Muenchen je za kraj rujna planiran početak organizacije čarter-letova.

No iz Sea Aira najavljuju i novu liniju - od 31. kolovoza letjet će se svaki dan na relaciji Osijek – Mostar. Let za Mostar uostalom bio je za Sea Air, krajem srpnja, njihov prvi realizirani let.

- Više od 130 hodočasnika prevezeno je iz Italije i okolice za Mostar, i to Sea Airovim Boeingom 737. Putnici su dalje autobusima išli prema poznatom regionalnom svetištu – Međugorju, objavili su na svojoj stranici. Tada su najavili i otvaranje nove zračne linije Osijek - Mostar.

- Sea Air stoji i stajat će iza svoje misije da poveže cijelu ovu regiju zračnim prometom s najvažnijim europskim i drugim svjetskim destinacijama i na taj način unaprijedi regiju, osigura nova radna mjesta i učini Osijek atraktivnim zračnim čvorištem - kaže Ivana Maksimov, glasnogovornica Sea Aira.

- Sada je potreban kontinuitet u održavanju tih linija kako bi se vratilo povjerenje u ovu tvrtku za koju se nadamo da će iskoristiti potencijal regije - kaže zaključno Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek, uz podsjetnik kako subotnji let za Frankfurt uz povratak u utorak iznosi 95 eura. Karte po ovoj cijeni mogu se kupiti samo u putničkoj agenciji Zračne luke Osijek u hotelu Waldinger ili na šalterima za prodaju karata na zračnoj luci. D. Kuštro

136

mjesta ima na letovima za Njemačku, u avionu Boeing 737-300, tvrtke Maleth-Aero, čije je sjedište na Malti

Najčitanije iz rubrike