Osijek
IZ AZILA PORUČILI DA TRENUTAČNO NEMAJU MJESTA

Vlasnik izbacio iz automobila crnog labradora, koji otad luta svuda po gradu
Objavljeno 22. kolovoza, 2015.

Može li jedan pas promijeniti točku gledišta vlasnika i onih koji bi ga trebali bar privremeno udomiti i koji za svoj posao dobivaju novac iz gradskoga proračuna, pokazat će događaj na koji su nas upozorili ponajprije stanovnici Tvrđavice, a potom i iz raznih dijelova Osijeka. U glavnoj ulozi je pas, crni labrador, umiljat i dobro odgojen, čiji je vlasnik prekinuo njihov suživot ostavivši ga na cesti u Tvrđavici prije nekoliko dana.

- Starija stanovnica Tvrđavice nedavno je vidjela da je čovjek zaustavio auto i jednostavno izbacio tog psa iz automobila. Ne znajući je li pas dobronamjeran, nekolicina je mještana negodovala, jer se pas nije micao od trgovine, a potom je za bakom koja je išla u grad pješice krenuo i on, pa mu se gubi trag. Naravno, osobno sam pozvala Udrugu Pobjede, no ostala sam bez riječi kad mi je rečeno kako moramo pričekati da netko udomi nekog psa iz Azila, odnosno da neki pas ugine pa da se oslobodi prostor - ispričala nam je Lucija Tadić, predsjednica MO Lijeva obala.

Iako su stanovnici Tvrđavice s odlaskom psa u grad izgubili saznanje o njemu, labrador je potom odlazio na razna mjesta, poput Kazamata, gdje ga je na izožbi slikao naš fotoreporter. Potom je u četvrtak ujutro došao u Glas Slavonije, prošetao je i Slavonskim radijem i ponovno se izgubio. Viđen je potom navečer u kafiću Valentino... Sudbina ovog iznimno umiljatog i poslušnog psa za sada je neizvjesna.

- Znam da je Azil pun, no nitko drugi nije mjerodavan, a pas je još na ulici. Što bi se dogodilo da je riječ o kakvom agresivnom psu koji je prijetnja građanima? A i ovaj je dobrica zaslužio da se za njega pobrinu - smatra Tadić. M. Mihelić

LUCIJA BARABAN

Udruga Pobjede

Obvezni smo udomiti deset pasa mjesečno

“Mjesto za pse ne osigurava se usmrćivanjem nekog drugoga psa”, poručila je Lucija Baraban iz Udruge Pobjede, na naš upit zbog čega nisu odmah reagirali i ovom psu omogućili krov nad glavom.

- Potpisali smo ugovor s Gradom prema kojem smo obavezni udomiti deset pasa mjesečno, ne više. Kvota za kolovoz ispunjena je. Ne možemo prekapacitirati prostor, a građani su mogli pozvati policiju da napiše prijavu protiv počinitelja iako nije poznat - poručila je Baraban.

Možda ste propustili...

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu

UZ STRUČNO VODSTVO RAMONE ANE DAVIDOVIĆ

Šetali se i upoznali osječke divove

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

Najčitanije iz rubrike