Regija
RADOVI NA OBNOVI ZGRADE BIVŠE GRADSKE UPRAVE U BELIŠĆU

Do rujna se useljava Glazbena škola, ima prostora i za plesnu
Objavljeno 21. kolovoza, 2015.

BELIŠĆE – Ne posustaju radovi na obnovi zgrade bivše Gradske uprave u Belišću, čijim će se završetkom do početka nove školske godine stvoriti preduvjeti da se Glazbena škola u Belišću preseli s kata Velike kuće u nove prostore. U njima će joj se otvoriti mogućnost i za proširenje područja rada i s plesnom školom, potvrđeno je u Gradu Belišću. Kako doznajemo od zamjenice gradonačelnika Ljerke Vučković, na ovom objektu u kojem je nekad bila i ambulanta uspordno se izvode tri projekta od kojih dva financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a jedan Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

- Prvi projekt odnosi se na vanjsku obnovu zgrade bivše Gradske uprave, odnosno obnovu njezine vanjske ovojnice, krovišta i stolarije koja je vrijedna 478.936,47 kuna, u čemu Fond sudjeluje s 287.361,88 kuna ili 60 posto sredstava, a Grad sa 191.574,59 kuna. Trenutačno je izmjena krovišta pri kraju, nova stolarija na zgradi već je postavljena i u tijeku je postavljanje pročelja. Drugi projekt vrijedan 216.000 kuna koji također financira Fond za zaštitu okoliša sa 60 posto sredstava ili 166.000 kuna omogućit će da objekt dobije učinkovitu unutarnju rasvjetu i vlastiti sustav grijanja koji će konačno biti odvojen od Dječjeg vrtića Maslačak. Radove na tim projektima izvodi Montemont iz Osijeka u skladu s planiranim dinamikom - kaže Vučković.

Treći projekt obuhvaća unutarnje uređenje zgrade: zidova, prostorija, podova, stropova, sanitarnog čvora i drugih zahvata koji će omogućiti da se ovaj objekt u kojem je donedavno bilo sjedište nekoliko udruga i stranaka prilagodi potrebama Glazbene škole. Unutarnji radovi povjereni su donjomiholjačkoj tvrtki Zitex i odvijaju se paralelno s druga dva projekta, a njihova vrijednost procijenjena je 428.000 kuna od čega će Ministarstvo regionalnog razvoja osigurati 390.000 kuna.

Valja naglasiti da se usporedno s ovim radovima u Belišću održavaju i radovi na obnovi poznate Velike kuće u kojoj je sjedište Policijske postaje. Za ove zahvate koji će povećati energetsku učinkovitost zgrade u kojoj su u Gutmannovo vrijeme stolovali činovnici utrošit će se 1,242.388,88 kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Belišćanima odobrio 705.435,82 kune ili 56,78 posto, dok će preostali iznos financirati Grad. Projekt obuhvaća kompletnu izmjenu krovišta, stolarije te pročelja, čime će se postići značajne uštede. L.Aničić

Usporedno se izvode tri projekta od kojih dva financira Fond za zaštitu okoliša, a jedan Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

Najčitanije iz rubrike