Osijek
DOKKICA I TELEVIZIJA SLAVONIJE I BARANJE

Novi kreativni projekt za mlade novinare
Objavljeno 21. kolovoza, 2015.

Nova školska godina nudi mladim, kreativnim i komunikativnim pojedincima priliku za upuštanje u televizijske vode, u sklopu projekta “Reporteri boljeg društva”.

Naime, Dokkica (Dječja osječka kreativna kućica) poziva učenike 7. i 8. razreda, koji će s pomoću raznih društvenih metoda proučavati teme građanskog odgoja te snimati emisiju o istoj temi u suradnji s Televizijom Slavonije i Baranje.

Cjelokupan je projekt proizašao iz inicijative Dokkice, a odobren je na natječaju za podršku inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnoj zajednici. Financiran je od strane Europskog gospodarskog prostora (EGP-a) i Norveškog financijskog mehanizma, koji se u zemljama Europske unije zauzimaju za jednakost prilika, toleranciju, sigurnost, održivost okoliša i standarda života.

Voditeljica projekta je pedagoginja Jagoda Ringel, a u radu s djecom pomagat će joj Mirna Šmit, prvostupnica kulturologije i medijske kulture, te Dea Kričkić, studentica psihologije. One će s darovitom djecom od 13 i 14 godina obrađivati teme poput borbe protiv nasilja, suzbijanja govora mržnje, borbe protiv društvenih nejednakosti, siromaštva i isključenosti, ravnopravnosti spolova, demokracije, multikulturalnosti i tolerancije. Metode obrađivanja bit će interaktivne, odnosno zabavne i poučne za djecu, a provodit će se kroz razne igre, edukativne filmove, debate i gostovanja stručnjaka.

Naposljetku, rezultat će biti deset snimljenih emisija, za svaki mjesec tijekom školske godine, a emitirat će se u programu Televizije Slavonije i Baranje. Također, takve će zabavne emisije edukativnog karaktera biti ponuđene osnovnim školama diljem županije, kako bi se djeci što bolje približio koncept tolerancije.

U projekt su pozvana sva djeca 7. i 8. razreda, ali i studenti društvenih znanosti koji žele volontiranjem steći nova iskustva i praksu u radu s djecom. Zainteresirani se za detaljnije informacije mogu javiti na broj telefona 782-454, na e-mail adresu udruga.dokkica@gmail.com ili jednostavno doći na uvodnu radionicu 1. rujna u 10 sati u Robnoj kući na Sjenjaku 133. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike