Zdravlje
VJEŽBAJTE S NAMA

Vježbe za ruke
Objavljeno 10. kolovoza, 2015.

1. Sklekovima ćemo primarno aktivirati prsne mišiće i tricepse, a zatim prednji dio ramenih mišića i međurebrene. No, pri izvođenju skleka aktivirana je i većina mišića trupa kao stabilizatori, što znači da sklekom zapravo jačamo i trbušne i leđne mišiće. Naravno, sve to uz uvjet da ih radimo pravilnom tehnikom.

POČETNI POLOŽAJ: Oslonjeni smo na nožne prste i dlanove, a tijelo je ravno. Dlanovi i laktovi prate nam liniju tijela. Savijajući podlaktice, spuštamo se prsima prema podu (izdah) i istim putem vraćamo natrag (udah). Tijekom izvođenja skleka pazimo da imamo čvrst trbuh, čvrsta i ravna leđa, laktove zalijepljene uz trup te da bradom idemo ispred dlanova pri spuštanju.

2. Za jačanje M. tricepsa, koji izvodi kretnju ispružanja podlaktice (ekstenziju), može vam pomoći obična stolica, step-klupica, ali ovu vježbu možete izvoditi i na podu. Ispružimo ruke, dlanove okrenemo prema sebi te ih postavimo točno ispod ramena. S izdahom savijamo ruke u laktovima, a s udahom podižemo gore. Tijekom izvođenja vježbe pazimo da nas trup ne povlači naprijed, pazimo da radnju izvodimo savijanjem ruku, a ne podizanjem kukova i pazimo da nam laktovi ostanu priljubljeni za tijelo.

Vježbe pokazuje Martina SLIVONJA, bacc. physioth. i licencirana instruktorica pilatesa i joge u Centru osobne moći u Osijeku. www.centarosobnemoci.com, 091 170 19 00.

Možda ste propustili...

ORDINACIJA: RAZLIKE U PRETILOSTI IZMEĐU SAD-A I EU-A

Amerikanci su deblji od Europljana i zbog puno ultraprerađene hrane

NorMALNO JE IZGUBITI IZMEĐU 50 I 100 VLASI SVAKI DAN

Jaja, bobičasto voće i zeleno povrće za zdravu kosu