Zdravlje

Doznali smo sve o novom Dopunskom koje uključuje preglede u privatnim poliklinikama
Objavljeno 15. svibnja, 2024.

Novo jedinstveno Dopunsko zdravstveno osiguranje koje osim osnovne zdravstvene zaštite uključuje preglede u privatnim poliklinikama dostupno je od sada u Hrvatskoj. Predstavilo ga je Croatia osiguranje te klijentima ponudilo obavljanje laboratorijskih pretraga, specijalističkih i sistematskih pregleda, ali i ostalih medicinskih usluga u vrhunskim privatnim poliklinikama bez dugih čekanja.


Uz osnovno Dopunsko osiguranje već za samo nekoliko eura mjesečno više, klijenti mogu ugovoriti zdravstvene preglede i pretrage čija je ukupna vrijednost čak do 207 eura.


A kako je nastalo novo Dopunsko?


"Sva naša istraživanja već duže govore kako se dopunsko zdravstveno osiguranje percipira nužnim jer pokriva troškove participacija i moguće troškove boravka u bolnici što je rizik koji se može dogoditi svakome. S druge strane, dodatno zdravstveno koje uobičajeno uključuje niz pregleda, smatra se luksuzom. Mi smo zato odlučili kombinirati prednosti ovih dvaju zdravstvenih osiguranja i omogućiti klijentima dopunsko zdravstveno s uključenim pregledima koje su upravo klijenti prepoznali najatraktivnijima. I to u privatnim poliklinikama u cijeloj Hrvatskoj, s kratkim vremenom čekanja. A osim za  građanstvo, imamo i pakete za poduzetnike koji uključuju još više pregleda među kojima posebno treba istaknuti magnetsku rezonancu i CT", rekao je Bojan Letica, direktor Sektora za razvoj proizvoda i preuzimanje rizika u Croatia osiguranju.


Zašto su ovi pregledi važni?


Laboratorijskim pretragama mogu se identificirati zdravstveni problemi prije pojave bilo kakvih simptoma, a pretragama su obuhvaćeni svi vitalni organi – srce, krvožilni sustav, jetra, gušterača, bubrezi, te mokraćni, koštani i probavni sustav.


Specijalističkim pregledima mogu se otkriti bolesti prije nego nastanu komplikacije. Obuhvaćena su razna područja, među kojima su najčešći kardiologija, neurologija, radiologija, ginekologija, urologija, pulmologija i brojna druga.


Sistematski pregledi najpraktičniji su oblik preventivnih pregleda kojima se može dobiti uvid u opće zdravstveno stanje pojedinca. Bolesti koje se najčešće otkrivaju na sistematskim pregledima su dislipidemija, šećerna bolest, disfunkcija štitnjače, masna jetra, žučni kamenci, slabokrvnost i maligne bolesti.


Više detalja o novom Dopunskom zdravstvenom osiguranju potražite na crosig.hr.


Osim toga, policu Dodatnog zdravstvenog osiguranja možete povezati s ostalim osiguranjima u Spektru, jedinstvenom programu pogodnosti u kojem cijelo vaše kućanstvo ostvaruje brojne uštede i benefite. (promo)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike