Osijek
ODALI POČAST POGINULIMA I NESTALIMA U DOMOVINSKOM RATU

Ernestinovo, Divoš i Laslovo proslavili Dan općine
Objavljeno 2. kolovoza, 2015.

Općina Ernestinovo obilježila je u petak navečer Dan općine. Nakon što su delegacije Općine Ernestinovo - načelnik Matija Greif, njegov zamjenik Ladislav Kočiš i predsjednik Općinskog vijeća Siniša Stražanac te Općine Viškovo, na čelu s načelnicom Sanjom Udović, položile vijence i odale počast ispred Spomen-obilježja i masovne grobnice u Parku skultpura, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Načelniku, vijećnicima i građanima Dan općine čestitao je osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin, koji je istaknuo da Županija odlično surađuje s općinskom upravom i načelnikom Matijom Greifom podsjetivši na njihove zajedničke projekte kao i na one koji se provode uz nacionalno i eurofondovsko sufinanciranje. Tako sa Županijom Općina provodi projekt navodnjavanja 80-ak hektara zemlje vrijedan više od šest milijuna kuna, projekt lovačkog doma, a podsjetio je i na provedbu projekta energetske učinkovitosti u školi kao i na onaj predstojeći iste vrste na zdravstvenoj stanici, a Vulin je ocijenio kako će dvadesetak milijuna kuna vrijedan projekt kanalizacije Općine i Hrvatskih voda pridonijeti povećanju standarda kvalitete življena na području općine Ernestinovo.

Stražanac je čestitao sumještanima Dan općine kako i načelnik Greif koji je podsjetio na dio aktivnosti provedenih u protekloj godini.

- S Fondom zaštite okoliša osigurane su kante za razdvajanje otpada i ekootoci, uredili smo okoliš na mjestu starog njemačkog groblja i postavili kip svetog Vendelina, zaštitnika prvih stanovnika i osnivača Ernestinova, s Vodovodom Osijek sudjelovali smo u projektu Regionalnog vodoopskrbog sustava, odobren je projekt Energetski pregled rasvjete, u Laslovu su uređeni kolodvor, prilaz Zadružnoj ulici, sokak kod nogometnog igrališta i otresnice, sanirano je odlagalište, potpisan je ugovor za proširenje DVD-a Ernestinovo, započeti su radovi na nogostupima...

- U tijeku su radovi na najvećem i posljednjem infrastrukturnom projektu - sustavu odvodnje. Izrazito smo zadovoljni suradnjom s Hrvatskim vodama i ugovorenim financiranjem 90/10 posto, ovlaštenim investitorom Vodovodom Osijek, posebice naporom da u tekućoj godini HV osigura 18 milijuna kuna, što znači da s općinska dva milijuna kuna u općinu ulazi 20-ak milijuna kuna, priključke očekujemo uskoro... - kazao je načelnik Greif.

Osim spomenutih, na proslavi su u čestitarskom tonu nastavili s izjavama Čaba Horvat iz Udruge intelektualaca iz Pečuha, Franjo Gavran, vijećnik Općine Antunovac, Zlatko Maurus iz humanitarne udruge Gospa mira Sinziga koja je dovezla mnoge donacije iz Njemačke u Ernestinovo, gosti prijateljske Općine Viškovo. Nakon sjednice održan je i tradicionalni “Domjenak uz evergreen priču”. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike