Regija
NOVA INSTALACIJA KATICE ŠIMUNOVIĆ-PAUKOVIĆ

„Tužna Sava“ poziva građane da joj se vrate
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

ŽUPANJA – Jedinstvena instalacija pred kućom obitelji Pauković u Strossmayerovoj danima privlači pozornost prolaznika i vozača i svojevrsna je dobrodošlica svima koje put dovede u Županju. Kreativnu i svestranu autoricu umjetničkog duha Katicu Šimunović-Pauković ovaj je put inspirirala rijeka Sava, koju je na originalan način povezala s činjenicom da je Županja prvi grad igranja nogometa i tenisa u Hrvatskoj.

- U Županji sve počinje s rijekom Savom. Da nije bilo Save i slavonske hrastove šume, ne bi ni Englezi došli u Županju i sa sobom donijeli nogometnu loptu, tenis, mačevanje, kriket, polo... - pojašnjava Katica. Proteklih je godina izradila brojne instalacije koje su uvijek iznova oduševljavale njezine sugrađane, no ova „Tužna Sava“, kako ju je nazvala, za nju ima veliko značenje. Sava je, kaže, Županji pružila mnogo, a ona joj na ovaj način želi zahvaliti kao i potaknuti sve Županjce da više cijene ovu rijeku i da joj se u što većem broju vraćaju.

- Za mene ovo predstavlja nešto što je bilo lijepo i naše, što traje, ali i nešto što premalo koristimo. Nešto što trebamo više reklamirati i promovirati jer imam osjećaj da postajemo zaboravljeni. Nogomet je prije bio rekreacija i nešto u čemu su ljudi uživali, a ne samo novac - objašnjava Katica.

- Često mi kažu da ću izazvati prometnu nesreću jer vozači okreću glave kada prolaze pokraj kuće - našalila se i dodaje da joj je drago da se Županjcima sviđa to što ona radi i što je podržavaju. Zahvaljuje i suprugu, osječkim nećacima i tiskari Sigra, bez čije pomoći ne bi uspjela ostvariti svoju ideju.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike