Osijek
ZADNJI COMENIUS SUSRET U PRVOJ GIMNAZIJI

Gosti - ravnatelji i profesori iz devet europskih škola
Objavljeno 15. srpnja, 2015.

U Prvoj gimnaziji održan je deseti susret Comenius multilateralnog školskog partnerstva Training for life: Leadership initiative for Europe. Čak 20 ravnatelja i profesora iz devet europskih škola (Rumunjska, Mađarska, Italija, Turska, Litva, Latvija, Portugal, Poljska i Danska), dočekala je u ime Prve gimnazije koordinatorica projekta Ivana Štiglec te im zajedno s timom svojih suradnica priredila zanimljiv program.

- Nakon dvije godine druženja i zajedničkog rada na projektu proveli smo evaluaciju projekta i pisali završno projektno izvješće. Učenici i profesori ocijenili su projekt iznimno uspješnim, jer su tijekom projekta nastali nastavni materijali i priručnik. Oni će biti dostupni svim nastavnicima europskih škola koji ih žele koristiti u nastavi, a vezani su uz razvijanje leadership vještina kod učenika. Priručnik sadrži dvadeset praktičnih radionica koje su izradili nastavnici iz deset europskih zemalja - kaže koordinatorica Štiglec.

Kako bi svoje goste upoznali s Osijekom i okolicom, našom kulturom i običajima, projektni tim Prve gimnazije, koji čine profesorice Čelebić, Dorčak, Dragušica, Štiglec, Tram i Završki, pripremio je zanimljiv program. Uz stručno vodstvo obišli su Osijek, etnoselo Karanac, Kopački rit, vinariju Belje te Državnu ergelu Đakovo. Organizatori Osječkog ljeta kulture također su gostima Prve gimnazije zaželjeli dobrodošlicu, pa su gosti u subotu pogledali operu Cosi fan tutte, a u nedjelju koncert Hrvatskog pjevačkog društva Lipa, koji ih je oduševio. Gosti su se vratili u svoje zemlje s prigodnim darovima i lijepim uspomenama na grad Osijek i njegovu okolicu. V. Latinović

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike