Novosti
MILANOVIĆU POTPORA GLAVNOG ODBORA SDP-A

Lijevu koaliciju proširit će Hrvatski laburisti
Objavljeno 13. srpnja, 2015.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović dobio je potporu Glavnog odbora stranke za nastavak pregovora o ponovnom koaliranju sa strankama sadašnje Kukuriku koalicije. Uz dosadašnje partnere trebali bi se naći i Hrvatski laburisti. Kako javlja HRT, sjednica Glavnog odbora trajala je samo sat vremena, a predsjednik Odbora Josip Leko nakon završetka je kazao da je riječ o jednoj od najkraćih sjednica do sada, iako je na dnevnom redu bila "provokativna tema". "Vrlo je jasno dana potpora predsjedniku stranke da nastavi pregovore oko formiranja koalicije s partnerima koji su do sada u koaliciji i da se proširi s Hrvatskim laburistima, da se nastavi s politikom ostvarivanja ciljeva SDP-a u okviru vlade - stabilizaciji i uređivanju države i stabilizaciji pozitivnih trendova koje smo ostvarili u ovoj godini", rekao je Leko.

Na pitanje novinara je li bilo riječi o daljnjem proširivanju koalicije, nakon Hrvatskih laburista, rekao je kako o tome na sjednici nije bilo riječi. O mogućnosti koaliranja sa SDSS-om u IX. izbornoj jedinici, Leko je rekao kako će sa SDP-om surađivati i drugi partneri, izvan koalicije, kao što je i sada slučaj. “S nama će surađivati ne samo koalicijski partneri ove vlade nego i svi koji budu podupirali političke ciljeve koje postavimo za idući mandat. Mogući su i drugi koji će podupirati koaliciju, mi mislimo da treba nastaviti politiku stabilnosti, promjenama koje imaju pozitivne trendove i na tom programu, osim koalicijskih partnera, bit će onih koji će podržavati vladu ove koalicije", rekao je Leko.

Na izričito pitanje o najavama jednog SDSS-ova kandidata na koalicijskoj listi u IX. izbornoj jedinici, odgovorio je: "Nije završen koalicijski sporazum, a on može podrazumijevati različite verzije podupiranja". (E.S.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike