Osijek
DRUŽENJE DJECE I RODITELJA NA OTVORENOME

Čepinska Šarena nedjelja:
Bilo je toliko zabavno da nitko
nije ni pomislio na računalo
Objavljeno 6. srpnja, 2015.
Ne želimo čekati i prozivati druge za nedostatak sadržaja, kažu iz udruge Rame uz rame

Kad ni jedno od prisutne djece i ne pomisli na računalo ili mobitel, u koje, kako to vole reći stariji, “inače bulje od jutra do sutra”, onda je jasno kako im je netko ponudio dobru zamjenu za to.

Učinila je baš to udruga Rame uz rame, koja je u nedjelju poslijepodne u Čepinu organizirala Šarenu nedjelju. Riječ je o dobro osmišljenom druženju djece, njihovih roditelja, baka i djedova, koji su se, zahvaljući volonterima iz spomenute udruge, jako dobro zabavili na otvorenome.

- Htjeli smo privući mališane da pokažu svoju kreativnost, druže se međusobno i kvalitetno provedu vrijeme na otvorenome. Kratko postojanje udruge sa sobom nosi i plitak džep. Ipak, nedostatak financijskih sredstava nije nas spriječio da svoju ideju ostvarimo. Osmislili smo razne radionice: oslikavanje lica, kreativno slikanje bocama i prstima, izradu suvenira šarenim pijeskom, čitaonice i, za kraj, zabavu uz Mini disco. Sve boje za lice, boje za slikanje, šareni pijesak, kao i sve rekvizite izradili smo sami. Uz puno kartona i pripravaka iz kuhinje, uspjeli smo napraviti sve ono što nam je trebalo - kaže Sanja Kelava iz udruge Rame uz rame.

Šarenu je nedjelju osmislila, kako sami kažu, šarena ekipa iz udruge koja povezuje kreativce, mame, studente, glazbenike, plesače, vrijedne cure i dečke. Velik broj djece i roditelja je uživao, sudjelovao u radionicama ili samo promatrao sve sa svoje dekice na travnjaku. Ovaj je događaj upotpunio i Klub čitatelja “Ključ” iz čepinske knjižnice, koji je organizirao čitanje priča iz najnovijih slikovnica, a tematski su vezane uz ljeto i vrt, park i prirodu.

Udruga Rame uz rame osnovana je u travnju ove godine, no u ovo je kratko vrijeme uspjela uvelike pridonijeti kvaliteti života u svojoj zajednici.

- Ne želimo čekati i prozivati druge za nedostatak sadržaja. Želimo pokazati da umjesto negativnih komentara svoju energiju možemo pretvoriti u nešto korisno, uz malo dobre volje i vremena. Prvo smo organizirali akciju 'Besplatno šišanje umirovljenika', a ovaj smo put mislili na naše najmlađe. Nadamo se da iduća Šarena nedjelja privući i one koji nisu bili na ovoj - poručuju iz udruge Rame uz rame.

Ivana RAB GULJAŠ
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike