Osijek
DAN GČ NOVI GRAD

Prioritetni projekti - paviljon Gradski vrt i Stadionsko naselje
Objavljeno 5. srpnja, 2015.

Protekli je vikend bio u znaku obilježavanja Dana gradske četvrti Novi grad i crkvenog goda Župe sv. Ćirila i Metoda. Jučer su na Novogradskom groblju položeni vijenci u spomen na poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, služena je misa u crkvi sv. Ćirila i Metoda te je održan međunarodni stolnoteniski turnir u dvorani Gradski vrt.

Također, jučer je održana svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Novi grad, na kojoj je Ivan Karalić, predsjednik Vijeća, istaknuo da se obnavljaju pločnici i označavaju nova parkirališna mjesta, a uskoro će biti postavljena javna slavina i početi uređenje amfiteatra kod robne kuće na Sjenjaku. Pohvalio je brojne udruge, koje su vrlo aktivne, a kao prioritetne je projekte istaknuo paviljon Gradski vrt i Stadionsko naselje.

- Očekujemo da će paviljon Gradski vrt biti završen do kraja godine. Tu će biti novi odjel Gradske i sveučilišne knjižnice te plesna i koncertna dvorana - rekao je Karalić.

Na kraju sjednice nastupili su daroviti mladi plesači ŠPU Feniks i ŠPK Bolero.

Dio je to niza događaja organiziranih u povodu obilježavanja dana te velike gradske četvrti. Središnji je događaj bio druženje građana uz Novogradski roštilj kod robne kuće na Sjenjaku u subotu predvečer. Okupljene je građane pozdravio predsjednik Vijeća Ivan Karalić, a čestitke za Dan gradske četvrti i crkveni god uputio im je i župan Vladimir Šišljagić. Među uzvanicima su bili dožupan Dragan Vulin i saborski zastupnik Krešimir Bubalo.

U glazbeno-scenonskom programu nastupili su članovi Vokalnog sastava Akvarel, plesači ŠPU Feniks i Tamburaški sastav Nesanica, a djeca iz lutkarske družine Pinokio Dječje osječke kreativne kućice Dokkica izvela su igrokaz.

Od brojnih događaja u povodu Dana gradske četvrti Novi grad ističemo još predstavljanje udruga koje djeluju na prostoru te gradske četvrti, izložbu slika udruge Waldinger te brojne sportske događaje: turnire u šahu, belotu, malom nogometu, boćanju te stolnom tenisu. Program obilježavanja završava u srijedu, 8. srpnja, akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi u prostorijama GČ na Sjenjaku. V. Latinović

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike