Osijek
PRIZNANJE DOMU UČENIKA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKE ŠKOLE

Plaketa grada za hodočašće od Osijeka do Vukovara
Objavljeno 4. srpnja, 2015.

Gradsko vijeće grada Vukovara dodijelilo je Plaketu grada Vukovara Domu učenika Ugostiteljsko-turističke škole u znak zahvalnosti svih Vukovaraca za tradicionalni dolazak učenika toga doma pješice iz Osijeka u Vukovar, na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, već petu godinu zaredom.

Plaketu je u ime Ugostiteljsko-trustičke škole primio ravnatelj Blaško Menalo, a za ovu je hvalevrijednu aktivnost najzaslužnija prof. Gabriela Poslon, odgojiteljica u Domu učenika, koja organizira hodočašće do Vukovara.

- To je izazov izdržljivosti, ali i odraz poštovanja prema gradu geroju. Dan pada Vukovara naši učenici obilježavaju pješačenjem u dužini od gotovo 50 kilometara od Doma učenika do vukovarskog groblja, u trajanju od 18 sati. Išli smo i ove školske godine, jer su učenici željeli biti sudionici hodočašća, iskazati sućut žrtvama Domovinskog rata, ali i pomaknuti granice vlastitih mogućnosti - kaže prof. Poslon.

Premda svi znaju što ih čeka: beskrajno duga noć, hladnoća, umor, svake je godine broj učenika sve veći. Priključili su im se bivši stanovnici Doma, koji su otišli na školovanje u druge krajeve Hrvatske, ali im je maratonsko pješačenje do Vukovara već višegodišnje iskustvo.

- Učenici ne nose iskustvo vukovarske patnje, ali osjećaju strahotu nevinih kojima su se poklonili s poštovanjem - ističe prof. Poslon. V. Latinović

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike