Osijek
GLAVNA TRŽNICA: SVE BOGATIJA PONUDA

Kukuruz najtraženija roba, snižene cijene malina i bresaka
Objavljeno 3. srpnja, 2015.
Sitnije šljive stoje četiri, a krupne sedam kuna

Uz zvuke tamburice, mogli bismo reći, redovnog svirača na osječkoj glavnoj tržnici, ovotjedni četvrtak protekao je u znaku nekoliko vrsta sezonskog voća čija je cijena sad znatno niža od one na početku sezone.

U prvom redu to su nektarine i breskve koje su se na tržnici mogle naći već za tri i četiri kune. U ponudi je i marelica, voće koje je tek ovih dana ponuđeno brojnim kupcima i čija je cijena još uvijek nešto viša te se kreće od 12 do 15 kuna za kilogram. Od 15 kuna za kilogram, odnosno osam za pola kilograma u ponudi su i maline, a na jednom od brojnih štandova uočili smo i jabuke “petrovače” po cijeni od četiri kune, kolika je i cijena sitnih šljiva. One standardne veličine stoje sedam kuna, a tolika je i cijena višanja koje je moguće pronaći i po šest kuna za kilogram. Za kunu niža je cijena kilograma krušaka, a istovjetno koštaju i jabuke koje se ondje prodaju i po nižim cijenama, primjerice po tri kune.

Već dozrele trešnje još uvijek se nisu maknule iz prodaje, no cijena pravih “hrušteva” ne spušta se s 20 kuna za kilogram.

Svoje mjesto na tržnici pronašao je i kukuruz, i to raznih vrsta, a kako doznajemo od prodavača, najtraženiji je onaj sitnoga zrna, čija je cijena dvije kune po jednome klipu. Osječanka Sanja ispričala nam je kako ne propušta kupnju.

- Skuha se za najviše 20 minuta i vrlo je ukusan. Kupujem ga na tržnici jer je ovaj već kuhani puno skuplji. Treba iskoristiti prigodu i uživati u kukuruzu, ali birati onaj slatki - znalački je rekla Sanja.

Marija MIHELIĆ
“Zeleni četvrtak” u znaku bresaka i nektarina

U ukusnoj voćnoj salati, pripremljenoj od sezonskoga voća, uživali su posjetitelji Zelenog četvrtka. Ondje je Mirela Kovačević, vlasnica istoimenog OPG-a, ponudila prve prave ljetne jabuke, breskve i nektarine.

- Breskve i nektarine kraljice su među voćem. Pune su soka, osvježavajuće i s malo kalorija te minimumom šećera. Sad su aktualne i hrskave ljetne jabuke i kupci su vrlo zainteresirani - kaže Kovačević koja, zajedno s ostalim ekološkim proizvođačima, sad broji znatno više kupaca otkako su štandovi promijenili lokaciju.

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike