Osijek
ŽUPANIJSKA KOORDINACIJA UDRUGA BRANITELJA I STRADALNIKA:

“Izjave Živka Mijića o dojučerašnjim suborcima su neprimjerene i sramotne”
Objavljeno 1. srpnja, 2015.

- Neprimjerene su izjave Živka Mijića, bivšeg zapovjednika 130. brigade, koji je na obilježavanju Dana osječkih branitelja napao naše prijatelje i suborce te nas, i izravno i neizravno, rekavši da su branitelji samo oni koji su u Savskoj 66! Poručila je to Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Osječko-baranjske županije na izvanrednoj konferenciji za novinare jučer u Centru za profesionalnu rehabilitaciju.

- Točno je da su osječki branitelji od prvoga dana uz naše stopostotne invalide i da ih podržavamo. Tako je bilo i bit će i dalje, a Mijićeva izjava kako mi ne znamo da ima gladnih i nezaposlenih također je sramotna i nije istinita. Borimo se ne samo za branitelje, među kojima je većina nezaposlena ili radi za malu plaću, nego i za sve druge. Podržavamo radnike, seljake, podržali smo udruge Franak i Blokirani, ali i svu drugu populaciju koja želi dostojanstveno živjeti od svoga rada - poručio je u ime Koordinacije Damir Buljević, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Žao im je, rekao je nadalje Buljević, što je dojučerašnji zapovjednik Mijić iskoristio priliku i zloupotrijebio govor o danima ponosa i slave. Također je naglasio kako će službenu objavu ubuduće moći dati jedino Koordinacija braniteljskih udruga, bez zloporabe pozicije i napada na dojučerašnje prijatelje i suborace. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ARRIVA OBEŠTETILA UČENIKE

Zbog 6 sati čekanja odšteta od 50 eura

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

HGSS STANICA OSIJEK SE POHVALILA

Dobar tim vodiča i psa ništa ne može zamijeniti

Najčitanije iz rubrike