Osijek
POPLAVA NA NOVOM OKRETIŠTU TRAMVAJA U VIŠNJEVCU

Peko Lončar: Problem nisu radovi, već susjedna ulica koja nije rekonstruirana
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

Iako bi trebali biti zadovoljni zbog nove tramvajske pruge, okoliša i općenito uređenja područja na kraju Višnjevca, građani koji žive u blizini novoga okretišta neugodno su se iznenadili vidjevši kolika količina vode ostaje na tlu nakon nedavnih jakih kiša. Posljednja takva zbila se u nedjelju kad je, prema tvrdnjama Višnjevčanke Ljiljane Biloš, na uglu Ulice bana Josipa Jelačića i Ulice Ivana Gorana Kovačića došlo do poplave!

- Nikada ovako nije plivalo kao sada, i to je prestrašno! Ne znam je li problem u slivnim vodama ili nečem drugom, no očito nešto ne odgovara kad je tolika količina vode na tlu - ispričala je Biloš.

Međutim, kako doznajemo od Darka Peke Lončara, direktora niskogradnje u Gradnji, koja je izvodila radove na tome dijelu, glavni je problem u činjenici da Ulica Ivana Gorana Kovačića cijela “pada” prema jednoj točki gdje se stvara mogućnost zadržavanja velikih količina vode. On kaže da Ulica bana Josipa Jelačića nije problem, već susjedna, koja nije rekonstruirana.

- Kad bi se radila rekonstrukcija, tada bi se cijela odvodnja u toj ulici trebala promijeniti, i to bi dovelo do kvalitetnog rješenja. Osobno mi je teško govoriti kako je to izgledalo jer tijekom kiše nisam ondje bio, no poznat mi je problem Ulice Ivana Gorana Kovačića, gdje bi rekonstrukcija riješila problem. Mogu tvrditi da nikakav pogrešan pad nije učinjen što bi izazvalo zadržavanje vode na spajanju tih ulica - rekao je Peko Lončar, dodajući da će se, na zahtjev naše sugovornice, ukloniti i smeće, odnosno komadi betona koji su ondje ostali nakon radova. Dakako, utvrdi li se da ga je ondje ostavio izvođač. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike