Osijek
NAKON ČLANKA U GLASU KBC PODUZEO MJERE SANACIJE OKOLIŠA VILE BATORY

Ovoga tjedna uklanjanje korova i košenje trave, idućeg deratizacija
Objavljeno 30. lipnja, 2015.

Nakon dojave našeg sugrađanina B. O. (podaci poznati redakciji) i članka u Glasu Slavonije o enormnoj pojavi kuna u zgradi bivše Ortopedije, poznatije kao Vila Batory, stvar se pomaknula s mrtve točke!

Kako je prvobitno i obećao, sanacijski upravitelj, dr. Sven Kurbel naložio je da se ukloni korov i pokosi trava unutar dvorišnog prostora, a nakon čega će biti provedena deratizacija.

- U pregovorima smo s tvrtkom Pestrid, koja bi već sljedećeg ponedjeljka mogla deratizirati taj prostor. No, nema smisla stavljati mamce prije no što se ne pokosi ta visoka trava koja ondje raste. Vjerujemo da će se broj glodavaca tako smanjiti i da više neće činiti štetu okolnim stanarima - izjavio je dr. Sven Kurbel.

Podsjetimo, deseci kuna koje, prema tvrdnjama stanara, svakodnevno izlaze iz prostorija Vile Batory, čine velike štete ne samo objektima u okolici nego i kućnim ljubimcima. Našem sugovorniku tako su zaklale bijeloga zeca i pokidale kabele ispod automobila, a prema tvrdnjama tamošnjih stanara, ne ustručavaju se uspinjati po pročeljima zgrada, što nije nimalo ugodno.

Iako se u Službi za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju ne sjećaju slučaja gdje su kune bili vektori zaraznih bolesti, primjerice, na Wikipediji se može pročitati da su upravo i kune potencijalni prijenosnici bjesnoće. Stavimo li na stranu podatak da kune uništavaju ostale štetnike, ne smijemo izuzeti činjenicu da stvaraju brojne probleme stanarima u blizini zgrade u vlasništvu KBC-a, a koja je godinama zapuštena. Stoga je potpuno opravdana namjera KBC-a za uređenjem toga prostora, čime bi i kune trebale nestati. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike