Regija
SREDSTVIMA ZAKLADE SLAGALICA

Otvoren prvi požeški park za pse
Objavljeno 27. lipnja, 2015.

POŽEGA - Zahvaljujući sredstvima Zaklade Slagalica koje je Udruga za zaštitu životinja Sirus Požega dobila na natječaju „Naš doprinos zajednici“, u Požegi je otvoren prvi park za pse na tom području. Park je sagradilo 20-ak volontera Udruge, koji posebno zahvaljuju svojoj volonterki Mariji Hrvat na napisanom projektu, Gradu Požegi, tvrtki Komunalac na doniranom zemljištu i Zakladi Slagalica koja je osigurala novac za projekt. Nakon tisuću sati rada na kraju šetnice uz Orljavu osvanuo je park sa stupovima, klackalicom, gumama, tunelima, pješčanicima…

Park za pse svečano je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović koji je pozdravio dosadašnji rad Udruge te izrazio žaljenje što Grad nije uvijek u mogućnosti financijski odgovoriti na sve potrebe Udruge Sirius.

Unatoč brojnom otuđivanju materijala s gradilišta, iz Udruge se nadaju da će građani znati cijeniti uloženi rad i trud i da će koristiti park odgovorno, jer je to jedini prostor u gradu gdje mogu slobodno pustiti pse da se druže s drugim psima, i to u sigurnom, ograđenom i uređenom prostoru. U parku Udruga za zaštitu životinja Sirius planira organizirati i razne edukacije, radionice s dreserima pasa, udomljavanje životinja o kojima se Udruga skrbi, ali najviše se apelira na sve građane da slobodno sa svojim ljubimcima koriste park, poštuju pravila ponašanja koja se nalaze na ulazu i iskoriste darovani prostor koji pripada svima.

U suradnji s Gradom i Veterinarskom stanicom i u ovoj godini nastavlja se projekt „Članarina za kastraciju“ stoga iz Udruge apeliraju na vlasnike kućnih ljubimaca da se uključe u projekt ako žele kastrirati, odnosno sterilizirati svog ljubimca. Podsjećaju i stare članove da obnove članstvo i u ovoj godini, a poziv je otvoren i za sve koji plaćanjem članarine žele pomoći radu Udruge koja se financira isključivo iz donacija. Sve osobe koje razmišljaju o nabavi psa ili mačke iz Udruge mole da razmisle o udomljavanju jer moto Udruge Sirius, ali i svih udruga koje se bave zaštitom i spašavanjem životinja je: Udomi, ne kupuj!(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike