Osijek
PREDSJEDNIK HDZ-A U OSIJEKU

Karamarko odabrao svoga favorita za novog šefa osječkog ogranka?
Objavljeno 3. lipnja, 2015.

“Bez izjava za javnost”, poručili su čelnici županijskog i gradskog HDZ-a, uoči najavljenog dolaska u Osijek stranačkog predsjednika Tomislava Karamarka. Tako je i bilo, u srijedu gotovo točno u podne, Karamarko je u pratnji stranačkog tajnika Milijana Brkića, doista došao u Osijek. Ispred hotela Osijek dočekali su ga i pozdravili lokalni stranački čelnici, među kojima i Ivan Anušić, predsjednik HDZ-a osječko-baranjske županije te Ivan Radić, povjerenik gradske organizacije. Potom su se uputili u prostorije stranke u Lučkom prilazu, bez obraćanja novinarima.


Premda to službeno nitko nije želio potvrditi, iz nekoliko nam je izvora potvrđeno kako je tema ovog sastanka bila izbor novog predsjednika gradske organizacije. Naime nakon što je prije mjesec dana raspuštena ova organizacija, potom su provedeni su unutarstranački izbori na najnižim razinama. Izabrani su predsjednici ogranaka po osječkim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, te delegati koji bi na izbornoj skupštini 13. lipnja trebali odabrati članove novog Gradskog odbora i njegova predsjednika. Kuloari su u proteklom vremenu malo-malo izbacivali novog kandidata, a kako neslužbeno doznajemo, iskristalizirala su se tri imena. Službene potvrde tome, ponovimo, nigdje nema – hadezeovci pred diktafonima šute kao zaliveni – no u neformalnim pričama čuje se kako je riječ o povjereniku Radiću, dr. Vlatku Kopiću te Josipu Mihaljeviću, kao i da su oni u međuvremenu već bili i na razgovorima u središnjici stranke. Dapače, naveliko se priča i kako je vrh stranke već i odabrao „svoga“ favorita u vidu dr. Kopića. Formalno, ogranak ima punu samostalnost u izboru svoga šefa. Je li se ovaj dolazak Karamarka i najbližih mu suradnika dogodio s ciljem sugerirati tko bi po njima bio najbolji izbor samo je pretpostavka. No, tako se jučer pričalo po gradu. Prema jednoj teoriji, na samoj će se izbornoj skupštini izaslanicima predstaviti samo jedan kandidat. No, to je za sada samo priča, a hoće li se obistiniti, vrijeme će pokazati.
Povjerenstvo gradske organizacije HDZ-a već je ranije obznanilo kako će izborna skupština za novog predsjednika i članove Gradskog odbora održati 13. lipnja. D.Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike