Osijek
OTVORENA ORDINACIJA U RADIĆEVOJ

Osijek dobio i treću ortodontsku ordinaciju koja će imati ugovor s HZZO-om
Objavljeno 28. svibnja, 2015.
Riječ je o ordinaciji ortodontice iz Slavonskog Broda Ružice Majić Opačak

Prije tri tjedna Osijek je dobio i treću specijalističku ortodontsku ordinaciju, koja bi vrlo brzo trebala dobiti ugovor s HZZO-m.

Riječ je o ordinaciji ortodontice iz Slavonskog Broda Ružice Majić Opačak, koja je odlučila preseliti ordinaciju u Radićevu ulicu u Osijeku. Kako Osijek prema mreži HZZO-a ima pravo na deset ortodontskih ordinacija, a trenutačno ih ima tek dvije, upućeni napominju kako ova ordinacija ne bi trebala imati problema oko ulaska u mrežu HZZO-a, što ovih dana mora potvrditi i Upravno vijeće ove osiguravajuće kuće. Recimo kako privatna ortodontska ordinacija dr. Darka Pollaka ugovor s HZZO-m ima od 1. travnja, a uz ovu ordinaciju od početka godine u Pejačevićevoj ulici na uputnice HZZO-a za osječke mališane radi i ordinacija dr. Ane Majdenić Petrović, koja je ranije radila kao ortodont u Domu zdravlja Donji Miholjac. No, obje ove ordinacije već imaju podužu listu čekanja, pa tako primjerice tinejdžeri koji imaju 17 godina i nekoliko mjeseci te pravo na besplatnu ortodontsku uslugu samo do 18. godine iz ordinacije dr. Pollaka upućuju u Zagreb jer se smatra da će do trenutka kada dođu na red na listi čekanja već napuniti 18 godina i izgubiti pravo na besplatnu uslugu.

- Dobra je vijest što bismo u sljedećih godinu dana trebali dobiti još najmanje dva specijalista ortodoncije jer u prosincu ove godine te svibnju sljedeće godine svoje specijalističko obrazovanje završavaju i naše dvije stipendistice - napominje dr. Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja.

To znači da će dvije mlade ortodontice raditi upravo u Domu zdravlja. Inače, HZZO je problem nedostaka ortodonta u Osijeku riješio tako da su sklopljeni ugovori o provođenju specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite s pet specijalista ortodoncije na području Zagreba i Samobora, koje pružaju ortodontsku zdravstvenu zaštitu osiguranim osobama s područja Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije.

- Posla u Osijeku ima i za nekoliko ordinacija, pa ortodonata sigurno neće biti previše - napominje dr. Miroslav Sikora, ravnatelj osječkog Doma zdravlja.

Nefreteta Z.EBERHARD
NA BESPLATAN APARTIĆ IMAJU PRAVO DJECA DO 18 GODINA

Na ortodontsku terapiju ima pravo osiguranik do 18. godine kod jednog ortodonta. Pod terapijom se podrazumijeva i dvofazna, odnosno višefazna terapija koja može započeti interceptivnim ili mobilnim ortodontskim napravama, a nastaviti fiksnim ortodontskim napravama. Ortodont koji je započeo terapiju bilo koje vrste mora je i završiti. Prelazak kod drugog ortodonta treba dodatno regulirati, ovisno o razlozima zbog kojih je do njega došlo. U iznimnim slučajevima (primjerice preseljenje pacijenta u udaljeni grad) osiguravatelj može odrediti drukčije.

UGOVOR

s HZZO-om može dobiti deset ortodontskih ordinacija u Osijeku

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike