Sport
SLAVLJE U OSJEČKOJ SVLAČIONICI NAKON VAŽNE POBJEDE

Znao sam da će se otvoriti bar jedna prilika koju moram iskoristiti
Objavljeno 17. svibnja, 2015.

Antonio Perošević u susretu s Istrom 1961 prošao je put od tragičara do junaka susreta. Neiskorištena prilika na početku susreta, potom neiskorišten jedanaesterac krajem prvog poluvremena i ipak pogodak kojim je “bijelo-plavima” donio vrijedna tri boda. Nakon susreta napadač Osijeka djelovao je kao da mu je pao kamen sa srca.

- Uh, ne znam što bi se dogodilo da je ostalo 0:0 i kakve bi reakcije bile. Na poluvremenu sam doista djelovao tužno, ali sam također znao da će se u drugom dijelu otvoriti bar jedna prilika koju moram iskoristiti. Tako je, srećom, bilo - kazao je Perošević te nastavio:

- Bili smo na početku nervozni, bio je pritisak i grč jer smo znali da moramo pobijediti. I hvala Bogu što sam zabio gol nakon promašenog penala.

Hvalio je Perošević i Kohortu, koja je Osječane nosila do pobjede.

- Od srca hvala navijačima, došli su u velikom broju. Oni su nas sigurno iznijeli do pobjede. Bez njih to bi bilo daleko teže.

Uoči susreta s Istrom Borna Barišić potpisao je ugovor sa zagrebačkim Dinamom, stoga su njegovi nastupi do kraja sezone pod posebnim povećalom.

- Očekivali smo tešku utakmicu. Istra je uvijek tvrd kamen i tvrd protivnik i znali smo da neće igrati napadački. Imali smo dosta prilika, na kraju je bilo dovoljno 1:0. Što se tiče potpisa ugovora, pritisak sigurno postoji. Prije svega što moramo opstati u ligi i svaka je utakmica teška, no sve se to super završilo i sada idemo u Rijeku pokušati uzeti nešto.

Emotivna je to bila utakmica i za Dinu Špeharu, Osječanina u redovima Istre 1961:

- Nismo bili pravi, Osijek nas je nadjačao u svim segmentima, utakmica je gotova, ne treba previše žaliti. Treba gledati situaciju da smo mi bod ispred Osijeka. Što se tiče borbe za ostanak, moja je želja da u ligi ostanu Osijek i Istra. To su ipak moja dva kluba i uvijek kad igram u Osijeku prisutne su emocije, ali koliko god mi je u Osijeku uvijek lijepo, ipak moram odraditi profesionalno posao do kraja. (K. L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike