Sport
UZVRATNI DVOBOJ ZA PREMIJERLIGU

Brokerima treba +2 za elitno društvo
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Prije tjedan dana najavljivali smo majstoricu finalne serije za prvaka Prve lige i direktnu promociju u elitno košarkaško društvo između Kvarnera 2010 i Vrijednosnica Osijek. Rekli smo tada da je cijela sezona stala u tih riječkih 40 minuta, ali smo se ipak malo prevarili. Znamo kako su Brokeri odradili taj dvoboj, ali, svom srećom, nakon poraza je stigla druga šansa za povratak u FAVBET Premijer ligu, gdje slavonska metropola, ali i kompletan hrvatski istok nema svog predstavnika već dvije sezone.

Stoga možemo slobodno najaviti da košarkaši s Drave ponovo igraju utakmicu sezone, uzvratni sraz dodatnih kvalifikacija protiv DepoLink Škrljevo odredit će sudbinu osječke klupske košarke za sljedeću sezonu. Prije četiri dana Osječani su ostvarili u Kostreni aktivan rezultat. Minimalan poraz (81:80) itekako otvara svijetlu perspektivu, koja bi bila još i svjetlija da je momčad Domagoja Kujundžića odigrala pametniju završnicu, u kojoj je imala lijepu prigodu i za pobjedu. Umjesto plusa završilo se u minusu, ali onaj itekako nadoknadiv danas u Maloj dvorani Gradski vrt.

- Prije prve utakmice tražili smo aktivan rezultat, mislim da smo ga i dobili. Stoji da smo mogli i do pobjede, u završnici smo kod +3 imali želju podebljati prednost. Umjesto toga smo doživjeli minimalan poraz, koji je, uvjeren sam, nadoknadiv na domaćem parketu. Možda i nije loše što smo u malom minusu, moramo imati u podsvijesti da svakako moramo dobiti ovu utakmicu - smatra Robert Kujundžić, koji je jednu sezonu igrao u dresu današnjeg gosta, koji zaslužuje maksimalan respekt.

- Nema tu više puno igrača s kojima sam dijelio svlačionicu, ali mislim da smo u prvoj utakmici mogli vidjeti sve mane i vrline protivnika, koji je ipak aktualni premijerligaš. Sigurno da su oni računali da će imati veću zalihu za uzvrat, a iako su u dva navrata imali prednost od 12 poena, mislim da s obzirom na tijek dvoboja, mogu itekako biti zadovoljni minimalnom pobjedom. Bit će opasni, u to ne treba sumnjati, ipak je to momčad koja ima iskustvo igranja protiv najboljih klubova ove sezone. Naša računica je jasna, doći do tih plus dva na bilo koji način i proslaviti plasman u društvo kojem mislimo da i pripadamo - jasan je Kujundžić, koji je protiv svog bivšeg kluba u prvoj utakmici postigao 16 poena i dodao pet skokova. Visoka osobna, ali i momčadska razina danas se mora prezentirati i pred svojim navijačima. Jasno da je domaći parket velika prednost.

- Nismo cijelu sezonu napravili krivi korak u našoj dvorani. Nećemo valjda na kraju dopustiti da pokvarim idealan domaći učinak. Ulog je velik, jasno da postoji pritisak, ali on je isti za obje momčadi. Vjerujem da uz podršku s tribina možemo do rezultata i promocije koju čekamo već dvije godine. Prvu prigodu smo propustili, drugu nećemo - kaže Robert Kujunždić, jedna od uzdanica VROS-a u borbi za Premijer ligu.

Podrška s tribina Kujundžiću i suigračima potrebnija je nego ikada ove sezone. Stoga, svi ljubitelji košarke, danas - pravac Mala dvorana Gradski vrt. Ulaz je besplatan! N. Benčina
Vrijednosnice Osijek i Depolink Škrljevo na parket Male dvorane Gradski vrt izlaze danas u 17 sati

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike