Osijek
REKORDNI EUROJACKPOT

Jedni bi financijski zbrinuli svoju djecu, drugi nahranili sirotinju
Objavljeno 15. svibnja, 2015.
Jedna će ekipa iz KBC-a uplatiti zajedno pet listića, prvi put u životu

Otkako se 1. veljače 2013. Hrvatska priključila velikoj obitelji Eurojackpota u koju je uključeno još 15 zemalja, velik broj Osječana svakoga petka izaziva sreću u očekivanju ako ne milijunskog, onda bar povećeg novčanog dobitka.

Danas imaju za to razlog više, jer je Eurojackpot dosegnuo svoj maksimum od 681 milijun kuna te povećao dobitak 5+1 koji će sutra iznositi očekivanih 166 milijuna kuna!

- Već je na poslu dogovoreno da idemo uplatiti pet listića, i to prvi put u životu. Čuli smo da je glavni zgoditak u Eurojackpotu ogroman i idemo iskušati sreću - ushićeno nam je rekao medicinski tehničar Marko Lončarić te se našalio da bi svome sinu, u slučaju dobitka, “odmah dao još troje braće i sestara” i svakako ga financijski zbrinuo do kraja života. Kad je u pitanju otkaz, Lončarić kroz smijeh kaže da bi ga vjerojatnije dobio nego dao, no priznaje da teško može zamisliti da bi upravo on bio taj srećković koji bi odnio rekordnih 681 milijun kuna. Na sam spomen stotine milijuna kuna umirovljenica Slavica Mašaberg priznala je da ne zna ispuniti listić. Kad smo joj pojasnili kako će to učiniti, rekla nam je kako će uplatiti listić zajedno s prijateljicom, a ni trenutka ne dvoji što bi učinila s višemilijunskim dobitkom.

- Svu bih sirotinju nahranila! Pomogla bih bolesnima i jadnima koji nemaju što jesti. Sigurno bih podijelila sav iznos - kaže ova simpatična umirovljenica koja je odmah potom, zajedno s prijateljicom, krenula u pothodnik, u poslovnicu Hrvatske lutrije uplatiti listić.

A iako rijetko zaigra Jackpot, osječki profesor Karlo Nyarko još nije siguran hoće li zaigrati i ovoga petka, no kaže da nikada nije dobio veći iznos no što je uložio. Ne želi razmišljati što bi učinio u slučaju da dobije zgoditak, no svakako je mišljenja da sreću valja iskušati i nadati se najboljem. U bilo kakav zgoditak pak ne vjeruje umirovljenica Zorica Kaluđerović koja nam je rekla kako je igre na sreću iskušavala u mladosti, a sad je tek kratko poručila: - Čestitam budućem dobitniku i svima onima koji su imali sreće i dobili novac - rekla je Kaluđerović.

Tko zna, možda će božica Fortuna biti naklonjena baš nekome iz Osijeka, ili bar iz Hrvatske. Priliku će imati svatko tko danas do 18 sati izvrši uplatu na bilo kojem mjestu Hrvatske lutrije. Sretno svima!

Marija MIHELIĆ
Zašto opet 681 milijun kuna?

Zašto je glavni zgoditak istovjetan prošlotjednom pojasnili su iz Hrvatske lutrije pa tako prema pravilima igre Eurojackpot, kako stoji u izvješću Hrvatske lutrije, najveći dobitak može dosegnuti iznos od 681 milijun kuna (protuvrijednost 90 milijuna eura). U slučaju da fond dobitaka prijeđe navedeni iznos, razlika iznad 681 milijun kuna prenosi se u fond dobitaka 5+1. U posljednjem kolu Eurojackpota ostvarena su dva dobitka 5+1 pa su tako igrači iz Njemačke podijelili milijunski dobitak i osvojili svaki po 32,7 milijuna kuna. I dobitak 5 pogođenih brojeva prešao je milijunski iznos te su četiri igrača osvojila po 2,3 milijuna kuna. U sljedećem kolu igre Eurojackpot očekujemo, osim rekordnog Eurojackpota i rekordni dobitak 5+1, a ako ne pogodite ni jedan broj iz manjeg bubnja, možete se nadati milijunskom dobitku.

EUROJACKPOT OSVOJEN U HRVATSKOJ U SIJEČNJU 2014.

Eurojackpot je popularan među našim igračima, a u 2014. igrači u Hrvatskoj osvojili su gotovo 190 milijuna kuna. Osim jednog glavnog dobitka, četiri puta je pogođen dobitak 5+1 - jednom na internetu, u Vinkovcima, Metkoviću te u Zagrebu, a dobitak 5 pogodaka ostvaren je 9 puta – 3 puta u Zagrebu, 2 pogotka otišla su u Rijeku i po jedan u Škrljevo, Omišalj, Pulu i Prugovec. Dodajmo tomu da je u Hrvatskoj Eurojackpot pogođen internetskom uplatom u siječnju 2014. godine, a sretnica iz Zagreba bila je bogatija za 131,794.842,60 kuna.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike