Novosti
ČELNIŠTVO HDZ-A SJEDNICU ODRŽALO U KUTJEVAČKOM VINOGORJU

Uz Anušića, i Damir Kramarić ušao u Predsjedništvo HDZ-a
Objavljeno 13. svibnja, 2015.
ZANIMLJIVO JE DA JE KRAMARIĆ BIVŠI ČELNIK OSJEČKOG HDZ-A, OGRANKA RASPUŠTENOG PRIJE MANJE OD MJESEC DANA

Vezani članci

OSJEČKO-BARANJSKI HDZ ODLUČIO

Raspušten osječki odbor HDZ-a!

Predsjedništvo HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom održalo je svoju sjednicu u kutjevačkom vinogorju, usred vinograda poznatog i nagrađivanog vinara Ive Enjingija. Na sjednici je bilo riječi o strategiji stranke za parlamentarne izbore. Zanimljivo je i da je član Predsjedništva stranke postao Damir Kramarić, bivši čelnik osječkog HDZ-a, ogranka raspuštenog prije manje od mjesec dana. Imenovani su i izborni koordinatori, a za 4. izbornu jedinicu koja obuhvaća dio Slavonije i Baranje zadužen je Ivan Anušić, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a, koji je također imenovan članom Predsjedništva, ali prošloga tjedna. U 5. izbornoj jedinici koordinator je Božo Galić.

– Svaki izbori imaju svoje specifičnosti, pa tako i parlamentarni. Naša strategija je cjelokupni oporavak gospodarstva u Hrvatskoj, zapošljavanje Hrvatske i zaustavljanje iseljavanja mladih. Stranka je prvi put nakon smrti predsjednika Tuđmana konsolidirana i jedinstvena. Dokaz tome je i pobjeda na predsjedničkim izborima. Stoga smo uvjereni u našu pobjedu i nadam se da nakon ovih izbora Kukuriku koalicije neće biti ni u tragovima - rekao je Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a.

- Prvi put održali smo sjednicu Predsjedništva u Požeško-slavonskoj županiji, jer je ovdje HDZ apsolutni pobjednik. Drugi razlog je što je ovo poljoprivredni kraj i poljoprivrednicima dajemo signal u kojem smjeru će ići naš program kada preuzmemo vlast. Treći je razlog što u Kutjevu imamo najmlađeg gradonačelnika u Hrvatskoj, Josipa Budimira, koji je zaista u ovih godinu dana koliko je na vlasti uštedio 4 milijuna kuna, uveo racionalizaciju, sam sebi skinuo plaću za 30 posto – pojasnio je Karamarko.

O koordinatorima u izbornim jedinicama rekao je kako je riječ o viđenijim i uspješnim ljudima.

- Stvaramo mrežu ljudi koji će biti zaduženi da dobijemo izbore. Na kraju lipnja iznijet ćemo i svoj gospodarski program - najavio je šef HDZ-a rekavši kako HDZ planira osvojiti dvotrećinsku većinu.

- Imamo sve preduvjete za to, imamo kvalitetu - zaključio je. (AGM Kruna)

TOMISLAV KARAMARKO

predsjednik HDZ-a

Osijek nam je vrlo bitan

Karamarko je komentirao i kooptiranje Damira Kramarića u Predsjedništvo HDZ-a. “Osječko-baranjska županija i grad Osijek vrlo su nam bitni, a do sada nisu bili adekvatno zastupljeni u Predsjedništvu HDZ-a i u parlamentu. Odlaskom Šeksa došao je Kuduz iz Osijeka, jer nam je jako stalo da Osijeku damo poruku da nam je značajan. Mislim da ćemo s dva člana u Predsjedništvu imati dovoljnu snagu da tamo poboljšamo našu situaciju,” rekao je Karamarko.

DAMIR KRAMARIĆ

novi član Predsjedništva HDZ-a

U Osijeku je bilo teških trenutaka, no uspjeli smo sačuvati stranku

- Ovo je velika čast, ali i odgovornost, ne samo za mene osobno nego i za cijelu osječku organizaciju HDZ-a. Ne sjećam se da smo u Predsjedništvu imali dva predstavnika iz Osijeka, odnosno županijske organizacije. To je dokaz kako HDZ na čelu s Tomislavom Karamarkom ozbiljno računa na Osijek. Ovo je ujedno i nagrada za ono što je osječki HDZ učinio u protekle dvije i pol godine. Bilo je tu teških trenutaka, trebalo je sačuvati stranku. Sada je jasno kako se iz ove izborne jedinice očekuje, nakon izbora, veliki broj saborskih zastupnika naše stranke koji neće zaboraviti svoju izbornu bazu. U proteklim sazivima Vlade i Sabora oni nisu toliko skrbili o Slavoniji - komentirao je Damir Kramarić za naš list.(D.Ku.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike