Regija
SNAGE UDRUŽILI UČENICI 7.D I ČLANOVI NAŠIČKOG KINOLOŠKOG DRUŠTVA

Osnovci osmislili park za pse i dobili 10.000 kn
Objavljeno 7. svibnja, 2015.

NAŠICE - Učenici 7.d razreda OŠ kralja Tomislava i Kinološko društvo u Našicama organizirali su još jednu radnu akciju uređenja parka za pse Šapica. Zajedničkim snagama postavili su mrežastu žičanu ogradu i ogradili prostor ukupne površine 320 četvornih metara u Ulici kralja Petra Krešimira, prema naselju Šipovac, uz veliki park. Potrebno je još na ulazu postaviti natpisnu tablu s pravilima ponašanja za vlasnike pasa, pješčanik, koševe i kutije s vrećicama za pseći izmet.

Ideja za poseban prostor namijenjen psima došla je od učenika 7.d razreda OŠ kralja Tomislava.

- Inicijativa je krenula od najmlađih, a koje smo u toj plemenitoj ideji podržali. Naravno, nama je to uvijek bila želja, ali budući da smo malo društvo sa samo dvadeset članova, iz naših sredstava nismo mogli napraviti park za pse. Zahvaljujem učenicima 7.d i njihovoj razrednici Đurđici Mašić - rekao je Zvonimir Kolarić, predsjednik Kinološkog društva Našice.

Rješenje uređenja parka za pse osmislile su učenice Dora Hanižjar i Katarina Kruljac, a projekt je škola prijavila na natječaj Otisak srca Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društvu i dobila 10.000 kuna. Uređenje i opremanje parka za pse financiraju još Mjesni odbor Našice i Veterinarska stanica uz pomoć brojnih tvrtki i obrta.

- Velik broj Našičana ima pse kojima treba omogućiti zaseban prostor u kojem bi se psi igrali, njihovi vlasnici odmarali, ali i dresirali te vježbali poslušnost pasa – rekla je predsjednica 7.d razreda i dječja gradonačelnica Dora Hanižjar. Istaknula je kako dva tjedna traju radne akcije u kojima sudjeluju učenici i članovi Kinološkog društva. Bili su javno pozvani i građani, ali se nisu odazvali.

- Nemamo kulturu volontiranja. Pomažu nam samo dva građanina i od srca im hvala - napomenuo je Kolarić.

Otvorenje parka za pse u Našicama najavljeno je za nedjelju, 10. svibnja, u 10 sati. S. Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike