Regija
NOVA ULAGANJA U POŽEŠKU I PAKRAČKU BOLNICU

Dva CT uređaja za 7 milijuna kuna
Objavljeno 5. svibnja, 2015.

POŽEGA – Predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije Zdravko Ronko najavio je kupnju novih uređaja za požešku i pakračku bolnicu. “Uspjeli smo ući u program za nabavu medicinske opreme za zdravstvene ustanove. Pokrenut je i postupak javne nabave za dva 32-slojna CT uređaja, jedan za bolnicu Požega i drugi za bolnicu Pakrac. Vrijednost svakog uređaja je 3,5 milijuna kuna. Time će se unaprijediti ova dijagnostička metoda koja na bezbolan, neinvazivan i siguran način daje preciznu sliku i trodimenzionalan prikaz organa u tijelu. Prednost 32-slojnog uređaja je što snima u dvostruko većem broju slojeva od prijašnjeg, bolje uočava promjene i vrijeme snimanja je skraćeno, što je važno za hitnu službu”, rekao je Ronko. Dodao je da se nakon dolaska novog uređaja za magnetsku rezonanciju od 1,5 T, stari uređaj od 0,35 T neće prodavati, iako se javilo nekoliko zainteresiranih kupaca iz Hrvatske i inozemnih poliklinika.

“I taj uređaj je nabavila 2003. godine tadašnja SDP-ova vlada i bio je prvi takav uređaj koji je dobila jedna županijska bolnica. Kako je sada suvišan požeškoj bolnici, odlučili smo podržati prijedlog sanacijskog upravitelja, prof. dr. sc. Željka Glavića, da se premjesti u Pakrac. Uređaju se može jamčiti još najmanje pet godina rada, a za dodatno servisiranje treba 300.000 kuna i za uređenje prostora u Pakracu 200.000 kuna. Novac ne smije biti problem, i to ćemo za Pakrac riješiti”, rekao je Ronko.

Ronko je javnosti predstavio i dipl. medicinsku sestru Ljerku Švajghart, pomoćnicu sanacijskog upravitelja za sestrinstvo OŽB-a Požega, koja je imenovana odlukom Ministarstva zdravlja koordinatorom kod pružanja zdravstvene zaštite hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. To je unapređivanje zdravstvene zaštite i doprinos braniteljima koju će sada imati u OŽB-u Požega, a koju su do sada provodili samo klinički bolnički centri.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike