Osijek
PREDSJEDNIK VIJEĆA GČ NOVI GRAD O RADOVIMA NA SJENJAKU

Karalić: Uz šetnicu i igralište postavit ćemo i javnu slavinu te urediti zelenilo
Objavljeno 4. svibnja, 2015.

S lijepim su vremenom počeli građevinski radovi po Osijeku, pa je red došao i na središnje igralište na Sjenjaku.

- Krenuli smo s obnovom nogostupa uz zgradu broj 41 koji je ujedno i sastavni dio ovog igrališta. Ovdje je korijenje stabala potpuno uništilo betonsku površinu. Stoga ćemo ovim zahvatom obuhvatiti prostor dječjeg igrališta oko pješčanika te dio košarkaškog igrališta koji je najviše ispucao i opasan je za sve one koji se ovdje bave sportom - kaže predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Ivan Karalić. Dodaje kako već za nekoliko dana kreće obnova dotrajalog nogostupa uzduž sjeverne strane zgrada 34 i 36 na Sjenjaku.

Uz to, u ovoj gradskoj četvrti vode brigu o onim svakodnevnim potrebama građana koji im se, prema Karalićevim riječima, redovito obraćaju.

- Svjesni smo da je mnogo problema i da ih ne možemo sve riješiti. Vjerujem da ćemo zajednički s Gradom Osijekom, kojem smo već uputili prijedloge, učiniti nekoliko promjena koje ne zahtijevaju veća financijska sredstva, a bitno mogu uljepšati i komunalno unaprijediti ovaj dio Sjenjaka gdje se okuplja i najveći broj naših sugrađana. Predložili smo postavljanje javne slavine s pitkom vodom na mjestu gdje već postoji hidrant uz igralište kako bi se roditelji s malom djecom te brojni rekreativci mogli osvježiti. Betonske žardinijere na dijelu šetnice od zgrade broj 131 do Divaltove ulice ćemo zajednički s tvrtkom Unikom, Udrugom Dokkica i Osnovnom školom Mladost ozeleniti i u njih zasaditi ukrasno bilje. Uz obnovu ljuljački na ovom dječjem igralištu potrebno je uz njih postaviti umjetnu zaštitnu podlogu kako bismo povećali sigurnost naše djece - zaključuje Karalić. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike