Osijek
PROMETNI PROPISI

Romana, Laura, Alen i Mate najbolji među 68 natjecatelja
Objavljeno 29. travnja, 2015.
Prvi dio natjecanja rješavan je on-line, a drugi u dvorani Zrinjevac

U organizaciji Auto moto kluba Slavonac 22. put zaredom održano je natjecanje “Sigurno u prometu”, na kojem su učenici četvrtih i petih razreda odmjerili snage u poznavanju prometnih propisa te vještini upravljanja biciklom.

Zdenko Lupinski, tajnik Auto moto kluba Slavonac, rekao je kako je prvi dio natjecanja rješavan on-line, a praktični dio natjecanja na posebno pripremljenom poligonu na parketu sportske dvorane Zrinjevac.

- Riječ je o tradicionalnom natjecanju s ciljem edukacije mladih i pripremanja za sigurno sudjelovanje u prometu. Najbolji s natjecanja, dva dječaka i dvije djevojčice, čine ekipu Osječko-baranjske županije i odlaze na državno natjecanje. Svi današnji sudionici već su prošli natjecanja u svojim školama, a nakon državnog slijedi i europsko natjecanje. On-line testiranje teorijskog dijela završio je Hrvatski autoklub, a mi smo odradili test vještine, te za najbolje pripremili i prigodne darove - rekao je Lupinski.

Inače, ove se godine na natjecanje odazvalo 17 osnovnih škola iz cijele županije, odnosno 68 djece.

Gledano ekipno, najbolji su bili učenici OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, drugoplasirani su učenici OŠ Milka Cepelića iz Vuke, treće mjesto zauzeli su učenici OŠ Budrovci. U pojedinačnoj konkurenciji djevojčica najviše znanja i vještine pokazala je Romana Serdarušić, učenica OŠ Josip Kozarac iz Josipovca, drugoplasirana je Laura Jagodin iz OŠ Milka Cepelića iz Vuke, koja će s Romanom ići na državno natjecanje. Treće mjesto zauzela je Petra Sivak iz OŠ Budrovci. Alen Horvat iz josipovačke OŠ Josip Kozarac, bio je najuspješniji dječak, a uz njega će na državno natjecanje i drugoplasirani Mate Borbaš iz OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, dok je treće mjesto zauzeo njegov školski kolega David Simić.

Ivan SEKOL

17

osnovnih škola iz cijele Osječko-baranjske županije odazvalo se ove godine na natjecanje

Ekipno su najbolji bili učenici OŠ Miroslava Krleže, a četvero najbolje plasiranih ići će na državno prvenstvo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike