Osijek
VIJEĆNICI HNS-A USTRAJNI U SVOME PITANJU:

Koliku plaću prima osječko-baranjski župan?
Objavljeno 28. travnja, 2015.

Nezadovoljni što na posljednoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije nisu dobili odgovor o tome kolika iznosi plaća koju prima župan, vijećnici iz redova oporbene Hrvatske narodne stranke jučer su, obraćajući se pred novinarima, najavili kako će i dalje inzistirati na tom pitanju.

Uskratu odgovora, HNS-ov županijski vijećnik Vlado Ručević tumači kao pokušaj skrivanja istine te podsjeća kako je s istim pitanjem o gradonačelnikovoj plaći na sjednici Gradskog vijeća istupio i HDSSB.

Vijećnik Vlado Koren, govoreći na konferenciji za novinare održanoj uoči današnje sjednice županijske Skupštine, usprotivio se odluci o spajanju ljekarni. Kao glavni razlog navodi kako je ona donesena bez suglasnosti radničkog vijeća.

Predsjednik Županijskog HNS-a i šef kluba vijećnika te stranke u županijskoj Skupštini Stjepan Čuraj smatra kako ne bi trebalo olako potrošiti novac županijskog proračuna koji je nedavno poprilično podebljan nakon ovrhe nad državnim proračunom. On je podsjetio na niz HNS-ovih prijedloga i amandmana na županijski proračun kojim je ta stranka tražila povećanje sufinanciranja studentskih kredita, besplatni prijevoz za učenike srednjih škola i povećanje rodiljne naknade. Novca ima i stvar je političke volje da se on potroši za socijalne projekte, dodao je Čuraj. (D.C.)

Najčitanije iz rubrike