Osijek
REDOVITA AKCIJA

Vatrogasci provjeravaju hidrante
Objavljeno 28. travnja, 2015.

S motom “Zlu ne trebalo”, ali više po službenom zadatku i propisima, ovih dana djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka provjeravali su ispravnost i pritisak u hidrantskoj mreži u središtu grada.

Damir Živković, Vlatko Smeška, Miroslav Grdić i Dalibor Culek odvrnuli su baš svaki ventil na hidrantima u sklopu sveobuhvatnijeg pregleda koji se odrađuju dva puta godišnje. Svaki hidrant precizno je unesen u vatrogasne karte i planove, a Živković se prisjetio kako je upravo s ovog hidranta na Trgu Lava Mirskog u jeku grantiranja Osijeka gasio plamenom zahvaćenu zgradu Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

- I ne samo HNK nego i požar kod Županije. Gotovo da i nema požara iz onog doba gdje nisam gasio pod granatama. I zgradu Gradnje i ostale u Strossmayerovoj gdje je gotovo svaka druga kuća gorjela - prisjetio se Živković.

A i vatrogasac Smeška spomenuo se dana kada je s vatogasnim crijevom u rukama s tog istog mjesta gasio okolne zgrade. “Od buke motora nismo ni čuli da okolo nas padaju granate dok smo spašavali ono što se moglo spasiti. Danas me čudi i kako smo svi skupa uspjeli spasiti i svoje glave”, kazao je Smeška. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike