Osijek
HUMANITARNA AKCIJA RIJEKE LJUBAVI

Darivali namirinice za osječku Socijalnu samoposlugu
Objavljeno 25. travnja, 2015.
U akciji su sudjelovali građani, političari, branitelji, udruge, trgovački lanci, tvornice hrane...

Rijeka političara i članova HDSSB-a, predstavnika trgovačkih lanaca, građana, udruga branitelja, časnika HV-a... slila se na Trg Ante Starčevića na štand Rijeke ljubavi koja je prikupljala, u partnerstvu s Gradom Osijekom, prikupljala humanitarnu pomoć.

S kamionima, kombijima i vrećicama u rukama napunjenim prehrambenim proizvodima dolazili su na Trg kako bi podržali akciju prikupljanja pomoći za punjenje nedavno otvorene osječke Socijalne samoposluge za brojne obitelji u potrebi. Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi, prezadovoljna je što je stigla pomoć od dobrih ljudi kojima se, u ime svih onih o kojima Rijeka ljubavi godinama skrb kako bi preživjeli, zahvalila od srca. Bila je to prigoda da se podijeli i nešto hrane ljudima koji su čekali u redu kako bi imali bar jedan obrok jučer.

Na Trg Ante Starčevića su se tako jučer s kombijem punim namirnica zaputili Mladi HDSSB-a na čelu s Draganom Vulinom, dožupanom osječko-baranjskim i predsjednikom HDSSB-a, i njegovim stranačkim zamjenikom Karlom Šatvarom. Vulin nam je kazao kako svi zajedno moramo pokazati osjetljivost za najugroženije sugrađane stoga su se i oni bez zadrške priključili akciji kako bi police Socijalne samoposluge bile popunjene namirnicama potrebnim da se prehane stotine osječkih obitelji.

„Zahvalni smo i Konzumu i drirektoru Slavku Vuliću na kamionu prehrambenih namirnica koje su darovali iako taj trgovački lanac nije oslobođen plaćanja PDV- na ono što daruje. Zahvalni smo i Dukatu i direktoru Funtani kojisu darivali nekoliko paleta svojih proizvoda koje smo podijelili građanima, a zahvalu upućujemo i Hrvatskom časničkom zboru i Udruzi veterana i pripadnika 3. Gardijske brigade Kune i predsjendiku te udruge Željku Vrselji koji su donirali 150 paketa hrane namijenjene braniteljima koji će biti podijeljeni sljedeći tjedan. Mlinar nam je darivao 200 krofni, jedan naš stalni donator dvije palete jabuka od kojih ćemo 400 kilograma podijeliti u nedjelju na Svjetski dan zdravlja“, kazala je Štefica Čučak koja je organizirala istovremeno i podjelu namirnica građanima u potrebi.

Ona je dodala kako su se u akciju promocije Socijalne samoposluge uključili volonteri Ekonomske i upravne škole Osijek, a pomoć je Rijeka ljubavi podijelila i udrugama Moje dijete, slijepih, gluhih, skloništu za žene i obiteljima u potrebi. Kazala je kako su joj obećali donijeti još pomoći i građani koji su joj prilazili tijekom subotnje akcije.D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike