Osijek
IZLOŽBOM ZAVRŠEN PROJEKT VETU-A I ŠKOLA

Nenasilno rješavanje sukoba u zajednici
Objavljeno 21. travnja, 2015.

“Moj razred - prilika za nenasilno djelovanje” projekt je u sklopu kojeg je jučer na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu otvorena izložba radova nastavnika i učenika škola koje su sudjelovale u projektu kojim se promovira nenasilno djelovanje u zajednici. Otvorenje je izložbe obilježeno prigodnim programom i predstavom, a Nena Arvaj, voditeljica projekta, istaknula je kako je projekt trajao godinu dana, u suradnji sa šest škola.

- Projekt je o medijaciji, dakle nenasilnom djelovanju, i željeli smo da nastavnici pomognu i rade na promjenama. Izložba je rezultat njihova rada i prilika da promoviraju svoju temu. Teško je procijeniti koliko je mladih sudjelovalo u ovom projektu, ali angažirali smo nastavnike i stručne djelatnike škola, njih 20-ak, a svatko od njih radio je s otprilike 15 djece - rekla je Arvaj te dodala kako je projekt financirala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

Medijacija je u cijelosti dobrovoljna metoda dogovorenog rješavanja sukoba uz posredovanje treće, neutralne strane, a medijatori trebaju osigurati svima u sukobu siguran prostor te voditi proces prema rješenju kojim će svi biti zadovoljni. Izložba se u prostorijama Visokog evanđeoskog teološkog učilišta, Cvjetkova 34, može pogledati do petka (24. travnja), svakim danom od 10 do 16 sati. I. Sekol

Najčitanije iz rubrike