Osijek
DRUŽENJE HDSSB GRADSKE ČETVRTI TVRĐA S GRAĐANIMA

Poslušali želje i potrebe stanovnika koje će pretočiti u inicijative za rješavanje
Objavljeno 18. travnja, 2015.

HDSSB –ovi vijećnici Mjesnog odbora Gradske četvrti Tvrđa organizirali su u subotu prijepodne na Vijencu Ivana Meštrovića druženje s građanima. Cilj je ovakvih aktivnosti, kazali su dopredsjednik HDSSB-a Karlo Šatvar (također i stanovnik te gradske četvrti)  i predsjednik HDSSB-a Gradske  četvrti Tvrđa  Krešimir Ćosić, u neposrednom kontaktu čuti od građana koje su potrebe stanovnika tog dijela grada i s kojim su problemima i nedostatcima nezadovoljni. S građanima su razgovarali i saborski zastupnik HDSSB-a i ujedno član Izvršnog odbora HDSSB-a Krešimir Bubalo, član Izvršnog odbora HDSSB-a Davor Slivka i drugi članovi te stranke koja će ove prijedloge i pritužbe prenijeti osječkom gradonačelniku kako bi se na zadovoljstvo građana riješili.


Šatvar, koji se poprilično nahodao po Vijencu i gradskoj četvrti, što sam kako bi pregledao i uočio glavne nedostatke i prioritete što sa stanovnicima koji su mu osobno željeli pokazat lokacije svakog pojedinog neriješenog problema. Kako se moglo čuti, stvari koje bi trebalo riješiti ima dosta, od rupa, nogostupa, javne rasvjete, igrališta... A bilo je i zgodnih komentara jednog starijeg stanovnika koji je kazao da štošta treba zanoviti ili popraviti, koliko je on sa slabijim vidom uočio. „Što bi tek bilo da boljem vidim, bojim se i pomisliti što bih i koliko toga tek tada zamijetio“, našalio se.


Šatvar je izjavio kako ovo nije prvo ovakvo druženje s građanima s kojima uz manju zakusku porazgovaraju nekoliko sati kako bi nakon toga pokrenuli inicijative za rješavanje zajedničkih problema. „To je misija nas političara i drago mi je što uspijevamo pokrenuti inicijative koje urode plodom. Tako je bilo i s našom inicijativom da se u OŠ Vijenac uvede produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda, Sada smo čuli da bi stanovnici rado imali poštu jer ima dosta njih koji su stariji i slabije pokretnih pa im odlazak u Tvrđu ili na Sjenjak predstavlja poteškoću, a čuli smo i druge slične želje za razne sadržaje i uređenje komunalne infrastrukture“, kaže Šatvar. Darko PEJIĆ

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

VELIK JE IZBOR RAJČICE, PAPRIKE, TIKVICA...

Na glavnoj tržnici vlada prava pomama za sadnicama povrća

Najčitanije iz rubrike