Regija
NA AKTUALCU ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE BRODSKO-POSAVSKE “U RUKAVICAMA”

Mlako i o školi i o Sušionici
Objavljeno 9. travnja, 2015.

SLAVONSKI BROD - Aktualac 12. sjednice Županijske skupštine brodsko-posavske protekao je jučer neuobičajeno mirno. Nekoliko pitanja SDP-ovaca, kao i vjećnika s liste Mirka Duspare, zanimala je obnova osmoljetke u Gundincima, koja je trebala biti dovršena još lani, a čiji su troškovi porasli za milijun kuna. Župan Danijel Marušić odgovorio je kako se radovi odvijaju prema planu, a resorna pročelnica Anica Vukašinović dodala je kako su “na temelju preporuke statičara i analize projekta utvrđeni nužni dodatni poslovi poput sanacije temelja, promjene stropne konstrukcije, spuštanja stropa..., a čija rekonstrukcija i sanacija ranije nije mogla biti predviđena, a za koje je umjesto predviđenih 1,8 potrebno osigurati 2,8 milijuna kuna”.

Darija Pavića (HSP AS) zanimalo je što se događa s vrpoljačkom Sušionicom, za koju nakon četiri godine stečaja nije nađen kupac. Zamjenik župana Davor Vlaović konstatirao je kako je stanje loše te da će pitanje proslijediti stečajnom upravitelju i stečajnom sucu. Iako je sjednici nazočio i saborski zastupnik Šimo Đurđević, djelomice suodgovoran za pokretanje “vrpoljačkog Obrovca”, nikoga nije zanimalo njegovo mišljenje i moguće postavljanje pitanja Sušionice u Saboru.

Nedorečen odgovor dobio je Krunoslav Hoffer (SDP) na ustrajno pitanje o županijskom sufinanciranju lokalnih medija (SBTV, Posavske, Radio Broda, Radio Psunja, Brodskog vijesnika) “koji bi prije svakog proračuna trebali imati plan emitiranja pa onda i raspodjele sredstava, a ne prema političkoj odgovornosti”. “Raspodjela se odvija prema jasnim kriterijima povjerenstva koji su poznati, objavljen je javni poziv, riječ je o medijima s našeg područja, raspodijelili smo onoliko koliko smo smatrali da je potrebno”, odgovorio je župan. M. Radošević

Fotke:sa županijske skupštine

Što s prakingom i novinama

Krunoslav Hoffer ponovno je tražio odgovor na pitanje o mogućnosti parkiranja vjećničkih vozila ispred zgrade Županije, a sada je dodao “uz nadoplatu”. Vijećnika Josipa Marunicu s Dusparine liste zanimalo je kada će Županija vijećnicima prestati kupovati “Posavsku Hrvatsku”, a župan Marušić je odgovorio: “Kada Županijska skupština donese drugačiju odluku”.

“Naravno da si sami trebaju kupovati novine i plaćati parking”, prokomentirali su porezni obveznici vijećnička pitanja, posebice oni koji znaju kako vijećnici po sjednici, uz redovnu naknadu, prijevoz i sudjelovanje u odborima, “nakupe” i 1500 kuna, dok predsjednik Skupštine mjesečno dobije trostruko više, a zamjenici neznatno manje od njega.

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike