Osijek
POTRAGA U GISKO-U ODRŽANA SEDMI PUT

Pronašli bijelog zeca pa osvojili knjige
Objavljeno 1. travnja, 2015.
Najuspješniji tragači bili su Dora, Karla i Dominik

Uz mnogo trke, cike i vike, u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici održana je još jedna potraga za bijelim zecom.

Najbrži, najsretniji i najspretniji mališani koji su u mnoštvu šarenih papirića s nacrtanim zečevima našli i tri bijela potom su i nagrađeni. Potraga za bijelim zecom sedmogodišnja je tradicija koju u Velikom tjednu organiziraju djelatnici Odjela za rad s djecom i mladima GISKO-a. Mališani se tom prilikom upoznaju s cijelom zgradom knjižnice, a mnogi prvi put ulaze i na posudbeni odjel za odrasle. Jurnjava hodnicima potrajala je 15-ak minuta, a okupila su se djeca svih dobi, od predškolaca do onih koji su već “zagazili” u pubertet.

Najbrže je do bijelog zeca došao 10-godišnji Dominik, čija je sestrična, kaže, bila među nagrađenima prošle godine. U nagradnoj potrazi sreće su imale još i Karla te najmlađa tragačica - Dora.

- U početku se činilo lagano, ali kasnije sam morala dobro tražiti da pronađem bijelog zeca koji se jedva vidio - rekla je Karla.

Malenu je Doru, kaže nam, potraga odvela po cijeloj knjižnici, čak i na posudbeni odjel za odrasle.

- Cilj nije samo utrka po knjižnici, nego upoznavanje sa svim njenim odjelima i prostorijama. Valja biti maštovit, viriti među police, knjige, papire, vidjeti kakve mi to knjige i slikovnice imamo. Naravno, prigodne su i nagrade, a radi se o knjigama. Naša je želja najmlađe što prije približiti našem radu, odjelima i građi te ih naviknuti na čitanje - rekla je Suzana Biglbauer, koordinatorica rada s djecom u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici.

Kao svojevrsna utješna nagrada, na ulazu u GISKO jučer se nalazio i pravi bijeli zec s kojim su se svi zainteresirani mališani mogli fotografirati za uspomenu.

Ivan SEKOL
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike