Regija
OPORBENI VIJEĆNICI O SLUČAJU GRADONAČELNIKA BELOG MANASTIRA

Šipek i Jankovics: Neka Doboš dade ostavku umjesto što se hvali kaznom
Objavljeno 1. travnja, 2015.

BELI MANASTIR - Poslovicom Čega se pametan srami, time se budala hvali. gradski je oporbeni vijećnik Robert Jankovics na jučerašnjoj konferenciji za medije komentirao istup gradonačelnika Ivana Doboša, koji se, kako tvrdi, pohvalio činjenicom da ga je Vrhovni sud osudio na tri mjeseca zatvora, dvije godine uvjetno.

Njegovu je “samopohvalu” nazvao skandaloznom, naglašavajući kako je Beli Manastir dodirnuo dno, a sada se ukopava još dublje. Govoreći o Doboševu pozivu na partnerstvo, istaknuo je kako je oporba htjela biti partner, ali njezin trud nije prihvaćen. Objasnio je to na nekoliko primjera, među ostalim i onim kako tijekom proteklog mandata nisu prihvatili samo osam akata, a zauzvrat, kao predstavnička manjina, nisu dobili čak ni dopredsjednika Gradskog vijeća. Gradonačelnika je nazvao i lašcem, jer je zatajio postojanje određenih ugovora o korištenju zemljišta sklopljenih bez natječaja. Novinarima je pokazao sporazum o korištenju 11 hektara poljoprivrednog zemljišta u gradskom vlasništvu, sklopljen između Grada i belomanastirskog OPG-a Ivan Forjan, uz godišnju naknadu od 6050 kuna, za što nije bio raspisan natječaj.

Doboša je na ostavku, u ime GO HDZ-a, pozvao gradski vijećnik Saša Šipek, napomenuvši kako je GO HDZ-a zgrožen činjenicom što Grad vodi pravomoćno osuđena osoba. Pozvao je ostale vijećnike da razmisle i više ne šute. HSU-ov gradski vijećnik Ivan Šutalo podsjetio je kako je Doboš tražio smjenu Vjekoslava Perišina, bivšeg direktora Baranjske čistoće, upravo zbog presude, koja nije bila ni pravomoćna, a sada ne želi podnijeti ostavku. I.Getto

DOBOŠ ne želi podnijeti OSTAVKU

Doboš je i nadalje stava da ostavku neće podnijeti, a glede sporazuma o korištenju spornih 11 hektara poljoprivredne površine bez natječaja kaže kako je posrijedi samo aneks ugovoru koji je još prije potpisao njegov prethodnik, dr. Davorin Bubalović. “Vlasnik OPG-a samo je htio pokupiti urod sa zemljišta, a budući da mu je istekao ugovor, produžili smo ga za pola godine”, objasnio je Doboš.

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike