Regija
USPJESI ORAHOVAČKIH OSNOVACA NA ŠKOLSKIM NATJECANJIMA

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić ima čak osam županijskih prvaka
Objavljeno 31. ožujka, 2015.

ORAHOVICA - Svaka generacija orahovačke osnovne škole donese sjajne rezultate sa županijskih i državnih natjecanja, no ovogodišnji će vjerojatno ostati dugo zapamćeni. Naime, na županijskim natjecanjima orahovački osnovci osvojili su osam prvih, četiri druga i tri treća mjesta. Prvaci su sedmaši Borna Katić iz povijesti te Franko Perković iz kemije, petaši Denis Eichler i Ramona Perković te sedmaš Franko Perković iz informatike, učenica osmog razreda Mirta Škraba iz engleskog jezika te Branimir Udovčić iz sedmog i Grga Maričić iz petog razreda iz tehničke kulture. Druga mjesta ostvarili su Franko Perković iz povijesti, Jan Kuhar iz biologije te Nives Smolčić i Danijel Peštaj iz tehničke kulture, dok su treća mjesta osvojili petaš Vlatko Rađenović, šestašica Željka Tikvan i sedmaš Josip Jaklić iz tehničke kulture.

- Ovo su uistinu veliki rezultati i od srca čestitam svim učenicima i njihovim mentorima. Naša škola je godinama poznata po iznimno talentiranoj djeci i konstantno osvajamo sjajne rezultate, no ove godine bili smo posebno dobri. Ostaje žal da zbog pravila natjecanja i zbrajanja bodova iz cijele Hrvatske na državno natjecanje neće nitko osim prvaka iz tehničke kulture koji na državno ide automatizmom, odnosno osvajanjem prvog mjesta u županiji - kaže ravnateljica škole Maja Škraba.

Učenici koji su postigli ove rezultate čvrsto su na zemlji, svjesni što su napravili, ali isto tako i činjenice da je pred njima još ovakvih natjecanja.

- Lijepo je znati da si u vrhu županije u nekoliko predmeta. Povijest i kemiju učio sam usporedno, a informatika mi je zapravo hobi. Jednostavno uživam ići na natjecanja i moram priznati da mi ja žao što ne idem na državno, ali imam još godinu ispred sebe i nadam se da će mi se i to ostvariti - rekao je Franko Perković, prvak iz kemije i informatike te viceprvak iz povijesti. Borna Katić osvojio je prvo mjesto iz predmeta koji većine učenika ''baš i ne voli'' – iz povijesti.

- Povijest je nešto što susrećemo svaki dan i mislim da za natjecanje to može biti iznimno zanimljiv i koristan predmet, a tada nije problem niti postići zapažen rezultat. Zahvalio bih se svojoj mentorici i čestitao kolegama na postignutim rezultatima. Jedino mi je žao što rezultat nije bio dostatan za državno natjecanje, no vjerujem da mogu iduće godine biti još bolji - rekao je Borna. Mirta Škraba bila je najbolja iz engleskog jezika.

- Engleski učim od malena i stoga mi ovi ispiti nisu bili problem. Uz dobre pripreme i dobru mentoricu sve je bilo lakše - rekla je Mirta. Posebna priča su Branimir Udovčić i Grga Maričić koji su prvaci iz kategorije mladi tehničari.

- Kod nas je bilo najvažnije imati strpljenje i spretne ruke i, naravno, znanje. Ja sam radio rad od lima, a Grga Maričić od drveta i, eto, uspjeli smo - zaključio je Branimir Udovčić.V.Grgurić

Osim prvih mjesta, osvojili su i četiri druga i tri treća mjesta na županijskim natjecanjima

Najčitanije iz rubrike