Osijek
VRKIĆ OBIŠAO MJESNE ODBORE SARVAŠ, KLISU I TENJU

Uskoro idejno rješenje za dogradnju škole i gradnju dvorane u Tenji
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Vezani članci

OSIJEK OŽIVIO PREGOVORE O SELIDBI U CESARIĆEVU 1

Vrkić opet pregovara o dodjeli Doma HV-a Gradu

Prioriteti i problemi bili su tema jučerašnjih sastanaka u trima prigradskim naseljima gradonačelnika Ivice Vrkića i njegovih suradnika s vijećnicima Sarvaša, Klise i Tenje.

S Ivanom Davidović, predsjednicom Vijeća MO Sarvaš, Vrkić je dogovorio da će, osim uređenja nogostupa, parkirališta ispred zgrade Odbora, katoličkog groblja i fitness sprava na otvorenom, što su investicije od 279.000 kuna, biti apliciran projekt javne rasvjete naselja u Riječkoj ulici. Za to će Grad pomoći, rečeno je, s potrebnih 20 posto, dok bi ostatak investicije bio sufinanciran sredstvima Fonda za energetsku učinkovitost. Razgovaralo se i o gradnji dječjeg vrtića, za što je Vrkić rekao kako će se nastojati naći sredstva iz alternativnih izvora.

U Klisi je predsjednik Vijeća Boško Gvero kazao kako im je plan dobivenim sredstvima urediti dio nogostupa i postaviti vježbalište na otvorenome, a od Grada očekuju da raspiše natječaj za prodaju gradske parcele koju bi kupili za gradnju crkve. Vrkić je podsjetio kako je Klisa prošle godine rekonstruiranom cestom dobila ljepšu vizuru, te dodao kako će Grad pomoći provedbom natječajne procedure za prodaju parcele i poručio da će pripomoći i u gradnji crkvi, kako i inače pomaže svim vjerskim zajednicama. Dodao je kako će pomoći u razgovoru s VUPIK-om na koji se mještani žale da im uništava cestu koja je ionako u lošem stanju.

U Tenji je Josipa Mihaljevića, predsjednika Vijeća, i ostale vijećnike gradonačelnik izvijestio da je u tijeku izrada idejnog rješenja za dogradnju škole i gradnju dvorane koje će za dvadesetak dana biti prezentirano vijećnicima. Dogovoreno je i da se riješi problem okretišta GPP-ovih autobusa, a Vrkić je kazao kako će se zauzeti da se pomogne pri rješavanju problema sa zapuštenim parcelama i kućama. Razgovaralo se i o odvodnji oborinskih voda i projektu revitalizacije Sportsko-rekreacijskog centra Adica, koji ima šansu za apliciranje za sredstva iz fondova EU-a, kroz što bi se riješio i problem odvodnje. Vrkić je poručio da će Vodovod morati bolje sanirati ceste koje su oštećene tijekom gradnje kanalizacije. D. Pejić

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.